Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Presentació del llibre “La revenja Borja. ‘Orland furiós’ al descobert” de Lluís M. Mandado, aquest diumenge 6 de novembre a les 12 h

Aquest diumenge 6 de novembre de 2022, a les 12 h del migdia al Convent de Sant Agustí de Castelló d’Empúries, tindrà lloc la presentació del llibre La revenja Borja. ‘Orland furiós’ al descobert a càrrec del seu autor, l’escriptor empordanès Lluís M. Mandado i Rossell, i en el marc de la primera edició del Librum, el Mercat del Llibre Vell de Castelló d’Empúries que se celebrarà per primera vegada a la plaça Jaume I, una iniciativa del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV.

Orland furiós és un poema èpic del Cinquecento italià, escrit per Ludovico Ariosto el 1516 i publicat en la versió definitiva el 1532. L’obra narra les gestes d’alguns cavallers de Carlemany contra els musulmans i com intenten aconseguir l’amor de dues dames. Considerada tan important com el Quixot o les obres de Shakespeare, l’obra és, segons les investigacions de Lluís M. Mandado, “el millor llibre català del cinc-cents”. El llibre de Mandado ha estat publicat per l’editorial Biblioteca Oculta, en cinc volums i amb el text bilingüe en català i italià, entre 2016 i 2022.

Durant tot el matí, de 8 h a 13 h, a la plaça Jaume I hi haurà parades de venda de llibres antics i d’ocasió, on els interessats podran trobar algunes edicions antigues de tota mena de llibres vells i d’ocasió, la major part ja desclassificats i difícils de trobar actualment a les llibreries. A més de les parades de llibres a les 10 h del matí tindrà lloc una visita guiada a la Ruta Carles Fages de Climent de Castelló d’Empúries, al preu de 5 €; informació i reserves al 972 25 08 59, i a infocuriapreso@castello.cat.