Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Presentació del llibre “Marxarons: viatge pels cims i les valls del llenguatge”, de Cristina Masanés

viatge pels cims i
les valls del llenguatge

Dijous 4 d’abril a les 19.30 h. a la Capella del Convent de Santa Clara.

Cristina Masanés Casaponsa (Manresa, 1965) és escriptora. Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i Màster en Estudis de Gènere per la Universitat de València.

Masanés viu a Castelló d’Empúries, des d’on escriu per a diferents institucions culturals i fa de curadora de projectes expositius per a diversos museus. Col·labora amb articles d’opinió, art, divulgació històrica i territori a Sàpiens, Descobrir, Revista de Girona, Alberes i El Temps de les Arts. És autora de tres llibres d’assaig biogràfic: Eroica (2021), Germaine Gargallo: cos, pintura i error (Llibres del Segle, 2014) i Lídia de Cadaqués. Crònica d’un deliri (Quaderns Crema, 2001). A més, ha publicat títols com Cadaqués (Triangle Postals, 2004) i Estimat mestre (Ara Llibres, 2007).

Marxarons, publicat per l’editorial L’Avenç, és un relat molt personal sobre el misteri de la parla humana. Un viatge lingüístic a través de la figura del pare de l’autora, una persona apassionada per l’alpinisme, que, després de patir un vessament cerebral, va quedar sense parla. Va començar aleshores una ascensió per cims i muntanyes inabastables per intentar recuperar les paraules. En quina desolació mental va viure el pacient que es va inventar un verb, “marxarons”, mentre tot això va durar? Si la veu interior s’articula amb la gramàtica, com ho fa quan l’ha perdut? I més encara, com es construeix la consciència sense paraula?

La presentació anirà a càrrec de Sebastià Roig.