Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Presentació d’Eroica de Cristina Masanés

Divendres 15 d’octubre a les 19.30 h. a la Capella del Convent de Santa Clara.

Cristina Masanés Casaponsa (Manresa, 1965) és escriptora. Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i Màster en Estudis de Gènere per la Universitat de València.

Radicada a l’Empordà, desde fa uns quants anys és castellonina!. Escriu per a diferents institucions culturals i ha estat curadora de projectes expositius per a diversos museus. Col·labora amb articles d’opinió, art, divulgació històrica i territori a Sàpiens, Descobrir, Revista de Girona, Alberes i El Temps de les Arts. És autora de dos notables llibres d’assaig biogràfic, Lídia de Cadaqués. Crònica d’un deliri (Quaderns Crema, 2001) i Germaine Gargallo: cos, pintura i error (Llibres del Segle, 2014). A més, ha publicat títols com Cadaqués (Triangle Postals, 2004) i Estimat mestre (Ara Llibres, 2007).

Eroica, publicat per l’editorial L’Avenç, és un relat molt personal de l’autora, dels seus dies de confinament: Durant 65 dies, reclosa a casa per la pandèmia, l’escriptora surt cada matí al pati a fotografiar el cel. La imatge del blau, juntament amb la música de Beethoven i l’escriptura d’un diari l’ajuden a no perdre’s. Quan arriba la filla adolescent, pregunta per la mort de l’àvia: “ho vol saber tot, tot allò que mai no ha demanat, i jo explico i recordo sabent que la memòria escriptura la vida”. És així com allò que va néixer com un diari de confinament esdevé un fil de memòria que trena generacions.

La presentació anirà a càrrec d’Ovídia Barneo.

Reserveu entrades a https://castelloempuriabra.koobin.com/