Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Primer dia de curs 2020-2021 a Castelló d’Empúries i Empuriabrava

Aquest matí, un total de 1.868 infants i joves han començat el nou curs escolar 2020-21 a Castelló d’Empúries, entre l’alumnat d’infantil, primària, secundària, batxillerat, Cicle Formatiu de Grau Mitjà i el Pla de Transició al Treball. El d’enguany és un curs marcat per la pandèmia en què els centres educatius han hagut d’adaptar-se als protocols marcats pels departaments d’Educació i de Salut de la Generalitat per a la contenció de la Covid-19. Aquestes mesures han comportat algunes modificacions com per exemple en l’horari dels centres d’educació infantil i primària, que aquest curs serà de 9 a 12.30 h i de 14.30 a 16.00 h. Pel que fa a secundària, es mantenen els horaris de l’any anterior, de 8 a 14.30 h a l’Institut Castelló d’Empúries i de 8.05 a 14.35 h a l’Institut Escola El Bruel-Empuriabrava.

A tots els centres educatius s’han hagut d’incorporar noves rutines com rentar mans, l’ús la mascareta pels majors de 6 anys i la creació dels grups estables de convivència per tal de mantenir grups estables que no es barregin entre ells, i també s’han fet canvis organitzatius significatius als centres com habilitar diferents portes d’entrades i sortides i organitzar diferents horaris de pati amb espais diferenciats per grups i/o cursos.

Anna Massot, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, voldria destacar les accions preses per part dels centres educatius i de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries per adaptar els espais educatius i les classes a les mesures de seguretat necessàries per a la situació actual. Alguna de les més visibles és l’ampliació d’espais d’entrada i sortida dels centres educatius per tal d’evitar l’aglomeració d’alumnes i famílies; per a facilitar-ho, juntament amb la policia local, s’ha reforçat la seguretat vial i les mesures de contenció de vehicles per a permetre una mobilitat i circulació segura d’infants i joves. També s’han augmentat les hores de neteja a tots els centres educatius i s’han adequat els protocols de neteja i desinfecció d’acord amb les indicacions actuals i els plans de neteja de cada escola, de la mateixa manera que s’han reforçat les dotacions específiques de material de neteja i desinfecció.

Amb tot, s’espera que el curs es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat possible seguint el calendari escolar previst per aquest nou curs. Les dates més destacables són les següents:

· 14 de setembre de 2020: inici de les classes al segon cicle de l’educació infantil (de forma esglaonada en alguns centres educatius), l’educació primària, l’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mig.
· Del 22 de desembre de 2020 al 7 de gener de 2021 (ambdós inclosos): vacances de Nadal.
· Del 27 de març al 5 d’abril de 2021 (ambdós inclosos): vacances de Setmana Santa.
·22 de juny de 2020: acaben les classes a tots els centres, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i de la formació professional, que ho faran d’acord amb la seva programació acadèmica.
·Festius i lliure disposició: 12 d’octubre, 7 i 8 de desembre, 1, 2 i 22 de febrer, 2 de març, 3 de maig