Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Renovació de la senyalització patrimonial del centre històric

El centre històric de Castelló disposa de senyalització patrimonial informativa, supervisada per l’Arxiu Municipal, que marca un itinerari lògic amb la finalitat que el visitant s’orienti i conegui els diferents elements patrimonials que podem trobar dins el conjunt històric. Aquestes plaques, 23 en total, van ser instal·lades l’any 2014 i, ara fa pocs dies, se n’han renovat algunes que s’havien anat deteriorant.

Les senyalitzacions, que es poden trobar en diferents formats: tòtems, faristols i plaques adossades a la paret, porten incorporats un mapa de situació, dibuixos o fotografies antigues de l’edifici, una explicació històrica en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i alemany),  textos en “braile”  i  codis “QR”, que el visitant podrà visualitzar i on s’hi han incorporat tota mena de materials:  textual, iconogràfic o audiovisual, que resumeixen la història de Castelló i el comtat d’Empúries.

Els espais on podem trobar les plaques informatives són: el rentador, l’Ecomuseu- farinera i rec del molí, sinagoga antiga, els calls, sinagoga nova, la curia-presó,convent de Sant Agustí, el convent de Sant Domènec o Palau comtal, llotja de mar o Casa del consell municipal, convent Sta. Clara, basílica de Santa Maria,  creu de terme, sala de contractació,cementiri jueus conversos, les muralles de Castelló (portal de la Gallarda), la casa gran, el fossar dels jueus, el convent  de la Mercè, l’asil Toribi Duran, el pont vell, la torre Carlina.