Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Restaurem la pastera casolana per incoporar-la a les sales d’exposició del Ecomuseu

L’any 2018 l’Ecomuseu Farinera va rebre en donació una pastera casolana de fusta  per part dels germans Climent de La Selva de Mar. Actualment s’estan realitzant els treballs de restauració per part de l’empresa 4Restaura.

La restauració preveu la consolidació dels suports de fusta i de metall que té. S’està actuant sobre les diferents patologies: presència de taques, les pèrdues de suport per l’acció dels anòbids, taques de rovell i elements oxidats…

Aquesta pastera, provinent del mas Cal Tibat de Selva de Mar, es feia servir per fer la pasta de pa que llavors es posava a coure en un forn de la mateixa casa. Un cop restaurada, l’Ecomuseu Farinera té previst musealitzar-la i exposar-la al costat de la pastera mecànica provinent de Pau, en l’espai permanent del museu.

Aquesta intervenció té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en concret la subvenció per a la conservació–restauració de béns mobles i dels elements arqueològics i artístics integrats en el patrimoni immoble.