Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Rètols informatius dels projectes executats del Pressupost Participatiu

Aquest dijous, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha instal·lat uns faristols i rètols informatius en diversos punts del municipi on s’han executat les propostes guanyadores de les diverses edicions del Pressupost Participatiu.

Els 9 punts on s’han instal·lat els faristols i rètols informatius en el municipi són els següents:

• Parc del Trabuc – Zona de pícnic i parc infantil

• Castelló Nou – Tram de carril bici

• IE El Bruel Empuriabrava – Porxo de l’escola

• Passeig d’Empuriabrava – Skatepark

• Passeig de les Oques – Tirolina

• Via verda de Castelló a Empuriabrava (2 punts)  – Enllumenat

• Pavelló Municipal – Gimnàs municipal

• C/ Santa Clara – Millora de les voreres

L’objectiu d’aquesta actuació és informar, fer difusió i donar a compte al conjunt de la població, dels projectes acabats i executats gràcies a la voluntat de la ciutadania que ha participat en les diverses edicions del Pressupost Participatiu.

Seguint aquest mateix objectiu de transparència de l’estat d’execució de tots els projectes guanyadors de les 6 edicions realitzades, s’han editat uns fulletons, amb informació de cada projecte, amb les dades més significatives, una breu explicació, la localització geogràfica en un plànol i un codi QR per poder ampliar la informació de cada projecte; a la vegada també es pot trobar  aquesta informació actualitzada a la web de l’Ajuntament, a l’apartat de Participació Ciutadana.

📎 Cliqueu per consultar el fulletó de l’Estat d’execució de les propostes del Pressupost Participatiu (2018 – 2023)

Com a resum de l’estat d’execució dels projectes guanyadors, la ciutadania durant els anys 2018 a 2023, ha triat l’execució d’un total de 13 projectes, dels quals 7 estan finalitzats, 3 es troben amb un avançat estat d’execució i 3 es troben en una fase inicial.

Un fet a valorar és que el pressupost total que s’ha destinat a aquestes inversions té un valor superior a 1.200.000 €, ja que en molts casos, aquesta inversió ha estat superior a la prevista inicialment gràcies al compromís de l’equip de govern de millorar-los.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, valora que “La participació ciutadana és la manera de governar que transforma la relació de la ciutadania i l’administració, implicant a tothom en els objectius col·lectius i en la presa de decisions públiques. Creiem fermament en el potencial que tenen projectes com el Pressupost Participatiu a l’hora d’empoderar els nostres veïns i veïnes i millorar la qualitat democràtica.”

Finalment, cal destacar que es troba oberta la fase de recollida de propostes de l’edició del Pressupost Participatiu 2024. La recollida de propostes finalitza el proper 20 d’abril, i tota la informació es troba a www.tutriescastello.cat