Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“Reutilitza’m i compra a granel” la campanya del Consell Comarcal per reduir les bosses d’un sol ús

L’àrea de de Medi Ambient del Consell Comarcal ha volgut realitzar la campanya coincidint amb la setmana que es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient.

Des del punt de vista ambiental el millor residu és aquell que no es genera. Tanmateix, en els darrers anys, tant a Catalunya com en els nostres contexts immediats, els residus municipals no han parat de créixer.

Aquesta campanya s’ha creat amb l’objectiu de conscienciar a la població de la gran quantitat de bosses de plàstic d’un sol ús que es generen, de fomentar la utilització de bosses reutilitzables per a la compra a granel i d’obtenir informació sobre els hàbits dels usuaris dels mercats respecte als residus i el producte local.

Com que les bosses sense nanses que s’utilitzen per a la compra a granel d’aliments no es troben regulades, aquestes encara s’utilitzen a molts comerços. Des del Consell Comarcal es vol promocionar l’ús de bosses reutilitzables per a la compra a granel en els mercats setmanals municipals.

Amb la finalitat d’informar als usuaris i obtenir informació sobre els seus hàbits de consum, es repartirà una bossa reutilitzable per persona a tothom que contesti una breu enquesta a peu de mercat. Les enquestes es realitzaran d’11h a 13h del matí, dimarts 9 de juny, al mercat setmanal de Castelló d’Empúries.

A primera hora del matí, s’informarà a les parades del mercat sobre els objectius i el desenvolupament de la campanya. A peu de mercat s’entregarà una bossa de malla a cada persona que respongui una enquesta breu sobre hàbits de consum relacionats amb la prevenció de residus. A l’interior de la bossa hi haurà un flyer amb consell de prevenció de residus i un flyer sobre producte local.

Per a la realització de les enquestes i l’entrega del material es seguiran les recomanacions vigents per a la prevenció de la Covid-19.