Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’entrevistaran empreses del sector nàutic d’Empuriabrava per conèixer les necessitats professionals i formatives

Des del Consell Comarcal de l’Alt Empordà es visitaran empreses nàutiques d’Empuriabrava per tal de conèixer la seva situació i així, posteriorment, poder planificar accions per a potenciar el sector

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà contactarà amb les empreses del municipi dedicades a activitats com la venda, la fabricació o la reparació d’embarcacions, accessoris nàutics, etc., per tal d’elaborar un cens d’empreses nàutiques del territori i consultar les seves inquietuds en relació a necessitats formatives i professionals. Les conclusions extretes d’aquest estudi es contrastaran amb l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, per tal de planificar accions que potenciïn el desenvolupament del sector al municipi. Les visites serviran, també, per a donar a conèixer els serveis que ofereix l’Àrea de Promoció Econòmica.

Aquesta acció s’emmarca dins el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local de l’Alt Empordà 2020-25 promogut pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i compta amb la participació dels ajuntaments de Castelló d’Empúries, l’Escala, Figueres, la Jonquera, Llançà, Roses, Vilafant i Vilamalla, el Consorci Salines-Bassegoda, l’Associació Empordà Turisme i el servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El contacte es durà a terme tant telefònicament com per correu electrònic, i es preveu entrevistar entre una vintena i una trentena d’empreses. Aquest mes es farà un primer contacte per començar a treballar una vegada acabada la temporada d’estiu.

L’estudi de les necessitats formatives i professionals a l’Alt Empordà no s’està duent a terme solament amb el sector nàutic, sinó que també s’està desenvolupant amb altres sectors estratègics com poden ser la indústria i les noves tecnologies. L’objectiu principal és el de potenciar activitats econòmiques d’alt valor afegit per al territori i que ofereixen llocs de treball de qualitat.