Skip to content Skip to main navigation Skip to footer
Grup de treball dels arxivers de l’Alt Empordà, format per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà, els arxius municipals de Figueres, Roses, Llançà, l’Escala i Castelló d’Empúries i l’arxiu biblioteca del Castell de Peralada. L’objectiu del grup és compartir experiències, difondre els fons dels arxius, posar en valor el patrimoni documental de la comarca i dissenyar noves línies de treball conjuntes.

Una de les primeres propostes va ser crear un blog per a penjar-hi totes les activitats que desenvolupa el grup. Entre aquestes activitats hi ha el “document del mes”, una acció per donar a conèixer els documents inèdits dels arxius de la comarca. El primer document del va ser coordinat per l’Arxiu municipal de Roses, i el segon, corresponent al mes de juliol de 2014, per l’Arxiu municipal de Castelló d’Empúries. Successivament la resta d’arxius van publicant els seus documents del mes. La voluntat d’Arxivae és conscienciar a la ciutadania que els arxius són necessaris. Els documents que es conserven en aquests centres són un patrimoni únic que cal preservar i contribueixen a garantir la seguretat i la transparència de les actuacions i gestions de les nostres administracions.

Tenim perfils oberts a diverses xarxes socials per tal de comunicar notícies relacionades amb els arxius de la comarca, tractar temes arxivístics d’actualitat, difondre activitats, projectes, etc. Tots aquells que hi estigueu interessats ens podeu seguir a través de Facebook, Twitter @arxivae o bé Intagram @arxivae_aemp.

Cada any celebrem conjuntament el Dia Internacional dels Arxius (9 de juny) i el 2017 Castelló d’Empúries va ser l’arxiu amfitrió. Es va convidar al medievalista Alexandre Martínez Giralt que ens parlà sobre “Els comtes d’Empúries i els seus nobles en temps de Marquesa de Cabrera”, les relacions entre els comtes d’Empúries i els seus senyors feudals, i també als lligams amb el vescomtat de Cabrera, sobretot després del matrimoni de Marquesa de Cabrera amb Ponç Hug IV d’Empúries, el fill dels quals va ser Malgaulí.