Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Biblioteca auxiliar de l’Arxiu conté prop de tres mil cinc-cents volums i està formada per nombrosos llibres, separates, opuscles i altra documentació impresa. El seu ús és exclusiu per als investigadors que es trobin a la sala de consulta i no és permès el préstec.

De la biblioteca auxiliar en destaquem especialment les biblioteques patrimonials procedents de fons particulars i d’institucions, cedits en diferents etapes a l’arxiu municipal.

  • Biblioteca Cambra agrària  està formada per 237 referències ( 1537- 1929)
  • Biblioteca família Bosch Aymerich consta de 118 referències (1636-1907)
  • Biblioteca família Mayor consta de 94 referències  (1844-1957)
  • Biblioteca Pelai Negre Pastell  està formada per 9 registres (1852-1861)
  • Biblioteca Esteve Ripoll Cornell  està formada per 77 registres (1649-1967)
  • Biblioteca família Nin Pous  està formada per 468 registres (1622-1963)

Aquí podeu consultar el Catàleg de la biblioteca auxiliar i patrimonial de l’Arxiu Municipa, ordenat per matèries.

L’any 2010 l’ajuntament va rebre una subvenció que va permetre la catalogació d’aquests fons bibliogràfics.  El projecte es féu conjuntament amb la  Biblioteca Ramon Bordas Estragues. Actualment aquests llibres están recollits en el Catàleg del patrimoni bibliogràfic de Catalunya,en  el Catalogo del patrimonio bibliográfico español i en el Catàleg del sistema de lectura pública de Catalunya. Posteriorment, part d’aquests fons van ser digitalitzats gràcies a una subvenció de la  Diputació de Girona i del Ministerio de Cultura y Educación.

Per a consultar el catàleg, cal que s’especifiqui, sense accents, el nom del fons (Cambra agrària, Bosch Aymerich, familia Mayor o Pelai Negre Pastell). Part dels llibres del fons Bosch Aymerich han estat digitalitzats i es poden consultar i visualitzar on line. Si voleu saber-ne més podeu consultar el blog dels fons especials.