Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Setmana Europea de la Mobilitat

Aquesta setmana se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. L’objectiu és donar visibilitat als canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Amb el lema “Suma i mou-te”, la Setmana del 2022 ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i pel medi ambient.

Des de l’Ajuntament s’ha organitzat un concurs de fotos a través d’Instagram. Per participar-hi cal publicar una foto sobre mobilitat sostenible, afegir el hastag #setmanaeuropeadelamobiltat22 i etiquetar el perfil de l’Ajuntament, @ajcastellodepuries. La foto més original tindrà premi. Hi ha temps fins aquest diumenge 25 de setembre a les 00 h de la nit.

Per altra banda, amb motiu del Dia Europeu Sense Cotxes, aquest dijous, es tallarà la circulació de vehicles al Rec del Molí, a partir de les vuit del matí i fins a les vuit del vespre, des del Pont de la Mercè fins a l’aparcament de l’Ecomuseu Farinera.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats. Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb el poble, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat. Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.