Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sisena edició de la Guia de Recursos Educatius de Castelló d’Empúries

La guia de recursos educatius, editada pel Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i adreçada a l’alumnat del municipi de totes les edats, conté 70 activitats i accions que provenen de diferents àmbits socials, amb una clara intencionalitat educativa.

“Aquest és el sisè curs que es realitza aquesta guia, que pretén ser un recurs útil als centres a l’hora de dur a terme la seva tasca, així com un instrument de coordinació entre els diferents agents per tal de facilitar el treball en xarxa en el nostre municipi”, comenta Anna Massot.

En total s’hi presenten 70 activitats i accions que provenen de diferents àmbits socials: entitats, associacions, serveis, institucions, etc. amb una clara intencionalitat educativa, i que ha estat possible gràcies a la implicació i a la coordinació amb els diferents agents responsables. Les propostes estan pensades per a l’alumnat d’infantil, primària, secundària, batxillerat i cicle formatiu del municipi. La guia també inclou un recull d’altres recursos educatius d’interès per als centres. En general totes elles es duen a terme en l’horari lectiu i es dirigeixen a un grup classe.

Anna Massot, regidora d’Ensenyament, explica que “presentem la guia d’enguany amb especial il·lusió perquè s’han pogut tornar a incorporar activitats que arran de la situació pandèmica s’havien deixat de fer, com els Escacs a les Aules i les activitats de Salut i Escola, i també hi hem pogut afegir novetats molt interessants com la incorporació de les activitats dels Horts Comunitaris i Ecològics municipals, una gimcana medieval o nous tallers oferts pels mossos d’esquadra”.

Aquesta guia s’ha repartit en format paper i digital als diferents centres educatius del municipi i a altres agents d’interès perquè en són els principals usuaris, però també es podrà consultar al web de l’Ajuntament.

A part de totes les activitats educatives que es proposen, en aquesta guia també hi ha un recull d’altres serveis educatius d’interès pels centres, com els serveis socioeducatius fora de l’horari escolar, la formació d’adults, l’Oficina Municipal d’Escolarització, la visita guiada a professors i mestres, el Consell d’Infants i Adolescents o la Unitat d’Escolarització Compartida, entre d’altres.