Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tot a punt per a la 6a edició d’EmpuriaTApes

Aquest matí s’ha presentat una nova edició d’EmpuriaTApes, que tindrà lloc del 30 de setembre al 12 d’octubre. A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Salvi Güell; la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Helena Solana; i la regidora de Turisme, Xon Hugas.

La setmana que ve es donarà el tret de sortida a la ruta de tapes del nostre municipi que enguany presenta 37 propostes gastronòmiques amb beguda, per 3 €. Durant la presentació d’avui s’han donat a conèixer els bars i restaurants que hi participaran i les seves tapes, mostrant una vegada més, la diversitat culinària que es pot degustar tant a Castelló com a Empuriabrava.

Així com l’any passat, es proposarà un concurs de tapes on els comensals, actuaran de crítics gastronòmics i  podran valorar les tapes des del mateix local, a través d’un codi QR. Les persones que participin en la votació entraran en un sorteig en el que poden guanyar:

  • Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, Salt en tàndem per a dues persones a l’Skydive Empuriabrava, 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló   d’Empúries. 
  • Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, volta en kart per a dues persones al Karting Empuriabrava, 2  entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló d’Empúries 
  • Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, Passeig en vaixell pels canals amb Ecoboats, 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló d’Empúries. 

A part de la votació popular a la millor tapa, en aquesta edició comptarem també amb un jurat professional del qual no en donarem a conèixer la identitat, perquè durant els dies que tindrà lloc la ruta de tapes, el jurat farà una degustació d’incògnit per poder valorar l’experiència de forma real.

Helena Solana, regidora de Promoció Econòmica i Comerç s’ha mostrat molt il·lusionada amb aquesta nova edició “EmpuriaTApes està plenament consolidat com a esdeveniment gastronòmic a la comarca. Cada any són moltes les persones que ens visiten i que coneixen nous locals gràcies a aquesta proposta”.

Per la seva banda, Xon Hugas, regidora de turisme ha expressat la satisfacció de comptar amb una proposta com EmpuriaTApes una vegada acabada la temporada d’estiu doncs “els últims anys que s’ha celebrat en aquestes dates hem pogut comprovar que ens ajuda a allargar una mica la temporada fins entrada la tardor i que el sector ho agraeix”.

Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, ha ratificat la qualitat dels locals de restauració de Castelló i Empuriabrava, “no em cansaré de reivindicar la diversitat de restaurants i tipus de cuina que tenim i la qualitat que hem assolit els últims anys en l’àmbit gastronòmic”.

Restaurants Participants

9 COLORLlangardaix de porc ibèric amb salsa de cervesa
AMSTakiAms
AZURZamburinya gratinada
BISTRO MONTSERRATCalamar en el mar negre
BISTRONOMICCappelletti de la casa
BLAUCELBlaucel’s tapa
COCO tapas lounge barDuo de gamba i zamburinya cítrica
D LUXMinicalzone
EL CAMÍ DE L’IBIZKUSIbizkus tentació de xocolota
EL FORN, ANTIC FORN CUSÍTiramisú i moscatell
EL RACÓ DE CASTELLÓ DE CAN REBARTERVieira sobre parmentier de carxofa amb ceba caramelitzada i cruixent d’ibèric
EL RACÓ DEL COMTELluç amb brioix sobre una base d’alvocat, formatge de cabra i tinta de calamar
ENJOY ITSardinetes a l’espeto de Marbella
ESSENCIA“Bocadito” de rostit amb salsa de foie i gerd
GRAN CAFÉMusclos i cloïsses a la marinera
HIPERMERCAT MONTSERRATCaneló de brandada de bacallà amb salsa Aurora
JAPA2GOGyoza de pollastre amb salsa teriyaki, maionesa japonesa i cibulet
JOE’S CAFÉWrap de galta
JRAssortirt d’ibèrics
KAYMAN’SMini kebab burger
KINTXOMini choripán
L’AQUARIO Chez ChristelleTrilogia de l’ànec
LA RELIQUIA FOOD TRUCKRotllo de llom amb verdures, formatge de cabra i salsa de bolets
LA TAVERNA DE LES COLSCroqueta de formatge amb gamba
NÀUTIC DA AGOSTINOLabiolone de marisc
NORAY (Hotel Port Salins)“Trompe-l’oeil” de raviolis de pera i ànec estil empordanès
Ô DI VINMandonguilles de l’àvia amb gambes
PORTO FINO / OCEANS’ BARStick de pollastre amb salsa de mel i mostassa
PURA BRASATaco de costellam amb caramelitzat japonès, manis i gingebre
SABORESCistella de plàtan amb salpicó de marisc
SIKIMPa bao amb melós de vedella
SILENUSMedalló de filet de porc amb salsa de bolets
TXOT’SCostelló Duroc lacat amb mel i mostassa
V&P PLATJAZuric de porc amb rosti de patates i vi negre D.O. Empordà
YO KÉ SÉBonic pecat
XIRINGUITO ESCRIBÀCua d’Angus dels Aiguamolls al cacao maridat amb garnatxa dolçà de l’Empordà
WINDOORNacho de blat de moro amb salsa chedar, guacamole, pulled pork i jalapeños