Tot a punt per a la 6a edició d’EmpuriaTApes
Aquest matí s’ha presentat una nova edició d’EmpuriaTApes, que tindrà lloc del 30 de setembre al 12 d’octubre. A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Salvi Güell; la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Helena Solana; i la regidora de Turisme, Xon Hugas.
La setmana que ve es donarà el tret de sortida a la ruta de tapes del nostre municipi que enguany presenta 37 propostes gastronòmiques amb beguda, per 3 €. Durant la presentació d’avui s’han donat a conèixer els bars i restaurants que hi participaran i les seves tapes, mostrant una vegada més, la diversitat culinària que es pot degustar tant a Castelló com a Empuriabrava.
Així com l’any passat, es proposarà un concurs de tapes on els comensals, actuaran de crítics gastronòmics i podran valorar les tapes des del mateix local, a través d’un codi QR. Les persones que participin en la votació entraran en un sorteig en el que poden guanyar:
- Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, Salt en tàndem per a dues persones a l’Skydive Empuriabrava, 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló d’Empúries.
- Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, volta en kart per a dues persones al Karting Empuriabrava, 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló d’Empúries
- Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, Passeig en vaixell pels canals amb Ecoboats, 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló d’Empúries.
A part de la votació popular a la millor tapa, en aquesta edició comptarem també amb un jurat professional del qual no en donarem a conèixer la identitat, perquè durant els dies que tindrà lloc la ruta de tapes, el jurat farà una degustació d’incògnit per poder valorar l’experiència de forma real.
Helena Solana, regidora de Promoció Econòmica i Comerç s’ha mostrat molt il·lusionada amb aquesta nova edició “EmpuriaTApes està plenament consolidat com a esdeveniment gastronòmic a la comarca. Cada any són moltes les persones que ens visiten i que coneixen nous locals gràcies a aquesta proposta”.
Per la seva banda, Xon Hugas, regidora de turisme ha expressat la satisfacció de comptar amb una proposta com EmpuriaTApes una vegada acabada la temporada d’estiu doncs “els últims anys que s’ha celebrat en aquestes dates hem pogut comprovar que ens ajuda a allargar una mica la temporada fins entrada la tardor i que el sector ho agraeix”.
Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, ha ratificat la qualitat dels locals de restauració de Castelló i Empuriabrava, “no em cansaré de reivindicar la diversitat de restaurants i tipus de cuina que tenim i la qualitat que hem assolit els últims anys en l’àmbit gastronòmic”.
Restaurants Participants
9 COLOR | Llangardaix de porc ibèric amb salsa de cervesa |
AMS | TakiAms |
AZUR | Zamburinya gratinada |
BISTRO MONTSERRAT | Calamar en el mar negre |
BISTRONOMIC | Cappelletti de la casa |
BLAUCEL | Blaucel’s tapa |
COCO tapas lounge bar | Duo de gamba i zamburinya cítrica |
D LUX | Minicalzone |
EL CAMÍ DE L’IBIZKUS | Ibizkus tentació de xocolota |
EL FORN, ANTIC FORN CUSÍ | Tiramisú i moscatell |
EL RACÓ DE CASTELLÓ DE CAN REBARTER | Vieira sobre parmentier de carxofa amb ceba caramelitzada i cruixent d’ibèric |
EL RACÓ DEL COMTE | Lluç amb brioix sobre una base d’alvocat, formatge de cabra i tinta de calamar |
ENJOY IT | Sardinetes a l’espeto de Marbella |
ESSENCIA | “Bocadito” de rostit amb salsa de foie i gerd |
GRAN CAFÉ | Musclos i cloïsses a la marinera |
HIPERMERCAT MONTSERRAT | Caneló de brandada de bacallà amb salsa Aurora |
JAPA2GO | Gyoza de pollastre amb salsa teriyaki, maionesa japonesa i cibulet |
JOE’S CAFÉ | Wrap de galta |
JR | Assortirt d’ibèrics |
KAYMAN’S | Mini kebab burger |
KINTXO | Mini choripán |
L’AQUARIO Chez Christelle | Trilogia de l’ànec |
LA RELIQUIA FOOD TRUCK | Rotllo de llom amb verdures, formatge de cabra i salsa de bolets |
LA TAVERNA DE LES COLS | Croqueta de formatge amb gamba |
NÀUTIC DA AGOSTINO | Labiolone de marisc |
NORAY (Hotel Port Salins) | “Trompe-l’oeil” de raviolis de pera i ànec estil empordanès |
Ô DI VIN | Mandonguilles de l’àvia amb gambes |
PORTO FINO / OCEANS’ BAR | Stick de pollastre amb salsa de mel i mostassa |
PURA BRASA | Taco de costellam amb caramelitzat japonès, manis i gingebre |
SABORES | Cistella de plàtan amb salpicó de marisc |
SIKIM | Pa bao amb melós de vedella |
SILENUS | Medalló de filet de porc amb salsa de bolets |
TXOT’S | Costelló Duroc lacat amb mel i mostassa |
V&P PLATJA | Zuric de porc amb rosti de patates i vi negre D.O. Empordà |
YO KÉ SÉ | Bonic pecat |
XIRINGUITO ESCRIBÀ | Cua d’Angus dels Aiguamolls al cacao maridat amb garnatxa dolçà de l’Empordà |
WINDOOR | Nacho de blat de moro amb salsa chedar, guacamole, pulled pork i jalapeños |