Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’obren les inscripcions de l’agenda formativa

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha editat la nova agenda formativa pel període d’octubre  de 2023 a gener de 2024 de la qual se n’obre període el dijous 14 de setembre.

Enguany, s’incorporen vàries novetats importants a destacar, tant de cursos i activitats, com de recursos de la pròpia agenda.

En primer lloc destacar que a partir d’aquesta edició, l’agenda incorpora una marca distintiva amb “NOU” per a ressaltar totes aquelles activitats i recursos que siguin noves. En total en aquesta edició de l’agenda s’hi poden trobar 20 novetats diferents.

Entre les activitats i recursos nous, es destaca que s’implementa un nou servei genèric de “Punt de suport de tràmits en línia” per a oferir acompanyament a la ciutadania en la gestió de tràmits telemàtics de tots tipus amb suport professional. El punt es trobarà els dimarts, de 15 a 18 h, al Casal de Castelló del centre històric i els dimecres, de 9 a 13 h, a l’Espai Alberes d’Empuriabrava. A més, aquest servei oferirà petites píndoles formatives als usuaris i usuàries del servei en funció de les demandes que es detectin.

En segon lloc, activitats de cada bloc de l’agenda que incorporen novetats. A Formació ocupacional, hi podem trobar la píndola formativa de l’oferta pública: com funciona? A la Formació Empresarial i Comercial, són 3 propostes noves: “Emprenedor/a, com pots iniciar el teu negoci”, “Resseteja, reconnecta i reinicia” i “Introducció a la PNL”. Des de la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués, s’ofereixen nous cursos tant per adults com per infants. Per adults podem trobar “Com elaborar un currículum amb Canva”, “Edició d’imatges amb el Gimp”, “Participa a les xarxes socials: Facebook” i “Iniciació a la fotografia digital” i de la formació per infants de 6 a 9 anys trobem “Exploració científica oceànica robòtica amb Lego Wedo”.

A l’altra cara de l’agenda, al bloc de Salut i creixement personal, s’hi destaquen l’activitat nova de “Zumba” i dos cursos de cuina nadalencs, un d’entrants i un altre de postres. Al bloc d’Artesania, podem veure que s’iniciarà un “Taller de dibuix” els dissabtes i que es faran dos tallers esporàdics de manualitats, Scrapbooking i un de lettering.

Des de l’Ecomuseu Farinera, també proposen diferents tallers familiars nous: “Creem tints amb plantes”, “Fem cupcakes per la castanyada”, “Robòtica amb Vex Go” i “Fem postals estampades amb flors”.

Des de l’Ajuntament també, s’ha apostat per seguir oferint, cursos, jornades i activitats relacionades amb la formació bàsica, la salut i el creixement personal i l’artesania, amb la finalitat de seguir oferint aquelles activitats i recursos de més demanda per la població i que ja estan consolidades en el municipi.

Aquesta edició doncs, es presenten un total de 43 cursos, jornades, tallers i recursos que es classifiquen en: formació bàsica, formació ocupacional, formació empresarial i comercial, salut i creixement personal i artesania. També s’hi poden trobar les activitats organitzades des de l’Ecomuseu-Farinera i la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués.

Com a darrera novetat a destacar, l’agenda d’enguany incorpora un codi QR per a poder accedir a una enquesta que té com a finalitat recollir les inquietuds formatives dels vilatans de Castelló d’Empúries per a poder tenir en compte per a properes edicions.  

També és important recordar que des de l’anterior agenda formativa el procediment per inscriure’s als cursos amb un cost econòmic, es podrà fer a través de la seu electrònica de l’Ajuntament seguint les indicacions que es poden trobar a l’agenda formativa.

Per a fer la inscripció de manera telemàtica i presencial consulteu el següent enllaç, on trobareu tota la informació i documentació necessària per a fer la tramitació.

També es podran realitzar de forma presencial sol·licitant cita prèvia a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OMAC).