Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Torna el V Cicle de Conferències de Castelló d’Empúries

La Pandèmia provocada per la Covid-19 va interrompre  l’activitat cultural del municipi. Han estat molts els actes que s’han vist afectats per les restriccions però a poc a poc ens anem adaptant a la nova situació i  a les noves mesures que ens permeten  reprendre els actes culturals, tan presents al nostre municipi.  El V Cicle de conferències de Castelló d’Empúries ha estat una d’aquestes activitats que va quedar  interrompuda el mes de març. Ara, l’Associació Cultural i d’Esbarjo reprèn les conferències  amb totes les mesures de seguretat per tal de minimitzar el risc de contagi per la covid-19. En total quedaven pendents tres conferències i dues visites comentades.

La primera de les conferències tindrà lloc el dia 16 d’octubre i anirà a càrrec de Josep Espigulé, educador ambiental i excursionista empordanès. La conferència porta per títol “Els quatre parcs naturals de l’Empordà i molt més”.  Roser Julià i Baduà, llicenciada en Geografia i Documentació,  portarà a terme la segona conferència, el dia 23 d’octubre, titulada “ Una col·lecció especial: el fons d’Esteve Ripoll i Cornell”. La tercera i última ponència, “ Un apunt sobre el tapís de la creació de Girona”,  anirà a càrrec de la que fou  professora d’història de l’Institut Ramon Muntaner, Helena Compte i Pibernat, el dia 30 d’octubre.

Tal com hem avançat, el cicle compta també amb dues visites comentades. La primera  tindrà lloc a  Pedret i Marzà i anirà a càrrec d’Iraida Sais, Doctoranda en història de l’Art Medieval. La visita  versarà sobre “les restes de la Força de Marzà i l’església i de Sant Esteve de Pedret”. La segona visita comentada ens portarà a Sant Martí d’Empúries i serà conduïda per Joaquim Tremoleda i Trilla, Doctor en Arqueologia, amb el títol de “l’Abandonament d’Empúries a la Capital Comtal. Novetats de la recerca”.

Totes les conferències es portaran a terme a les 19 h a la Sala Gòtica i tindran aforament limitat. Per assistir-hi cal reservar entrada a www.castello.cat.