Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Torna l’Empordà als Aparadors, que celebrarà desenes d’activitats a les botigues els caps de setmana d’octubre

44 botigues i 21 productors treballen plegats a Figueres, la Jonquera, Roses, Llançà, l’Escala, Cadaqués i Castelló d’Empúries.

Per tercer any consecutiu, torna la campanya de dinamització comercial l’Empordà Als Apartadors, que durant tot el mes d’octubre emplenarà de vida 44 comerços de Figueres, la Jonquera, Castelló d’Empúries, Roses, Llançà, l’Escala i Cadaqués, gràcies a l’activitat de 21 productors gastro-alimentaris.

La presentació d’aquesta nova edició plena de novetats es va fer ahir al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’entitat que organitza l’esdeveniment. El conseller delegat de Promoció Econòmica i Programa Leader Joan Cano, ha explicat que “volem ser un revulsiu per incentivar el consum de productes de proximitat i en botigues de proximitat” “. A la roda de premsa també s’ha comptat amb la presència de Lluïsa Macias, regidora de Promoció Econòmica de La Jonquera, qui ha assenyat “la importància d’ajudar al petit comerç que no ho està passant bé”; mentre que Helena Solana, regidora de Promoció Econòmica de Castelló d’Empúries ha engrescat tothom no només a participar als esdeveniments “sinó que concursar als diversos sortejos que es faran”; i Sònia Sarola, regidora de Cultura de Llançà, que ha convidat tothom a Llançà aquest dissabte
1 d’octubre, que és on es dóna el tret de sortida al cicle.

LA CAMPANYA
Aquest 2022, ja sense restriccions per la pandèmia, l’Empordà Als Aparadors, canvia el format i se centrarà a dur a terme activitats presencials als comerços participants. El funcionament és el següent: cada cap de setmana del mes d’octubre, un o dos municipis acolliran a les seves botigues participants tastos i mostres gastro-alimentàries dels productors implicats al llarg de tot el dia. Les activitats es faran en horaris esglaonats de manera que els visitants puguin gaudir de totes les propostes. El tret de sortida serà el dissabte 1 d’octubre a Llançà, on se celebraran activitats tant al Port com a la Vila; el cap de setmana del 7 i 8 serà el torn de Figueres i Roses, respectivament; el 13, 14 i 15 d’octubre l’acció es concentrarà a Figueres; el 21 i 22 d’octubre arribarà el moment de Castelló d’Empúries i Cadaqués; i la campanya finalitzarà el 28 i 29 d’octubre a La Jonquera i L’Escala. Podeu consultar els horaris i botigues on es duen a terme les activitats a la cartellera.

SORTEIGS
L’altra novetat és que enguany es duran a terme dos sortegis entre el públic.Un primer, a les l’Instagram de la campanya (@emporda.aparadors) que demanarà la interacció dels usuaris amb una publicació específica i que sortejarà una experiència a l’Alt Empordà. I un altre, presencial a les botigues fins a l’1 de novembre, en què caldrà dipositar unes butlletes degudament
emplenades en unes urnes que es trobaran als comerços participants, i el qual sortejarà xecsregal de productes o serveis valorats entre 13 i 30 euros. (Bases dels sorteigs aquí).
L’Empordà als Aparadors està organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb els ajuntaments de Castelló d’Empúries, l’Escala, Figueres, la Jonquera, Llançà i Roses, i la col·laboració de l’Ajuntament de Cadaqués, Empordà Turisme, l’Associació de Professionals d’Activitats Turístiques de Cadaqués, Comerç Castelló, UBET de l’Escala, Comerç Figueres, Jonquera Comerç, l’Associació de Comerciants de la Zona Nord de la Jonquera, l’Associació de Comerciants Els Límits-El Portús, l’Associació de Comerciants de Llançà, i l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus.