Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Torneig de Dramatúrgia de Castelló d’Empúries

Ahir al matí va tenir lloc a la Sala Municipal, el primer Torneig de Dramatúrgia de Castelló d’Empúries. L’activitat, organitzada pel departament d’Ensenyament de l’Ajuntament i l’empresa Tramoia Produccions Culturals, amb la total implicació de l’Institut Castelló d’Empúries, és un projecte d’aprenentatge vivencial que permet als alumnes experimentar des de dins, totes les fases de la creació teatral, des de l’escriptura dels textos dramàtics fins a l’assaig amb actors i la representació final a l’escenari.

Durant 5 sessions, l’alumnat de l’optativa de Comunicació Audiovisual de 1r de Batxillerat, ha donat vida a les seves pròpies obres de teatre, amb l’ajuda d’un equip de professionals de les arts escèniques i la dramatúrgia, amb els quals han treballat a l’aula. S’han fet dues sessions d’escriptura, dues sessions de dramatúrgia i una d’assaig amb els actors.

Finalment, el text escrit per cada grup, va participar ahir a la gran final del torneig de dramatúrgia, on actors i actrius professionals van fer una lectura dramatitzada de la proposta de tots tres grups i, el públic que hi va assistir, tots els alumnes de 1r de Batxillerat, van votar el text guanyador.

Les lectures dramatitzades, un total de tres,  es van presentar amb els títols: El Retrobament, El regal d’aniversari i El Naufragi.

El text guanyador va ser El Naufragi, que exposa com una “influencer” i un metge després d’un naufragi apareixen a una illa deserta. La lectura oferia una mirada crítica i divertida de la feina dels creadors de contingut i de la seva necessitat de tenir seguidors a qualsevol preu. 

El Retrobament representava una trobada entre dos vells coneguts: una noia i el seu assetjador a l’institut que es troben casualment en un taxi. Aquest espai els permet expressar com se senten en l’actualitat i com es van sentir en l’època d’estudiants.

El regal d’aniversari tracta d’una parella d’universitaris que la protagonista es queda embarassada inesperadament i exposa les emocions del procés, així com la incògnita de qui és el pare biològic i els dubtes i temors que se’n desperten.

Com a premi per haver-hi participat, l’alumnat assistirà a l’espectacle d’improvisació  “Improshow” de la companyia Impro Acatomba contractat exclusivament per a ells i elles.

Aquesta activitat ha estat una proposta de l’Ajuntament emmarcada dins del Pla Educatiu d’Entorn, que ha comptat amb una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Enhorabona a tots els participants, al professorat que els ha acompanyat, a Tramoia Produccions Culturals i als actors.

Participants, espectadors, companyia i personal docent han fet una valoració molt positiva de l’experiència i el projecte, esperant poder-ne fer una nova edició el curs que ve. Ha estat un èxit!