Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

V Cicle de Conferències de Castelló d’Empúries

Aquest divendres comença el V Cicle de Conferències de Castelló d’Empúries organitzat per l’Associació Cultural i d’esbarjo

Martí Fontclara i Palomeras, compositor,  intèrpret de fiscorn i coordinador de la Cobla Marinada,  serà l’encarregat d’obrir el V Cicle de Conferències de Castelló d’Empúries aquest divendres amb la xerrada que porta per títol “Com ha evolucionat la sardana?-Reflexió i anàlisi musical”. Per cinquè any consecutiu, l’Associació Cultural i d’esbarjo organitza, en col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, el cicle que comença aquest  divendres i s’allargarà fins al 27 de març. En total hi haurà 9 conferències i una taula rodona de temàtica històrica relacionades de manera directa o indirectament  amb Castelló d’Empúries.    

Una de les novetats d’enguany és la taula rodona que porta per títol “Castelló Vila major” i que comptarà amb la participació de diferents castellonines i castellonins que parlaran de la vida al poble i dels records que en tenen.  

Cal destacar també que aquest any per primera vegada  hi haurà la col·laboració  de l‘INS de Castelló d’Empúries que proposa com a conferenciant una exalumna que exposarà el seu treball de recerca “La memòria col·lectiva de la guerra civil”, es tracta de la castellonina Míriam Garrido i Arrivas.  

A part de les conferències, la programació inclou també 3 visites guiades: una al Convent de Sant Agustí, a càrrec de Jordi Canet , tècnic de Patrimoni Històric el dissabte 1 de febrer; una altra a Empúries a càrrec de Joaquim Tremoleda, doctor en arqueologia, dissabte 14 de març i una darrera a Perlada a càrrec d’Iraida Sais doctoranda en història de l’Art Medieval el 28 de març.