Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“Ve de gust”, el servei de menjar a domicili de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries es consolida

“Ve de gust” és un servei de menjar a domicili pensat per assegurar una dieta sana i equilibrada, principalment a persones grans, soles i que presenten problemes d’autonomia. La prova pilot d’aquesta iniciativa es va portar a terme  l’octubre de 2017 i en aquests moments ja compta amb 11 usuaris que de dilluns a divendres reben puntualment el dinar a casa.

El servei és una proposta conjunta entre el Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló, la Residència Toribi Duran i l’Associació El Tamariu.

A la cuina de la Residència Toribi Duran és on es dissenyen, s’elaboren i  es supervisen els menús. El transport i entrega l’efectua l’associació  El Tamariu i el subvenciona íntegrament l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

El servei “Ve de gust” ha estat pensat per aportar múltiples beneficis des de diversos punts de vista: benestar personal, assistencial, salut, ocupacional i comunitari. Els usuaris del servei estan tots derivats des dels Serveis Socials del municipi on es valora la situació socioeconòmica de cada persona. “Ve de gust” té tres modalitats; l’usuari paga íntegrament els menús 5’50 €/menú, l’usuari és beneficiari d’un copagament i només ha de pagar parcialment el menú i, com a darrera opció, l’usuari té el menú subvencionat al 100%. Aquesta valoració sempre es farà des de Serveis Socials.

Segons Anna Massot, regidora de Benestar Social i Famílies,  el projecte és molt positiu ja que permet facilitar a les persones amb baixa autonomia que puguin continuar vivint al seu domicili habitual si així ho desitgen. Alhora també destaca que l’experiència de buscar sinèrgies amb altres agents socials del municipi ha estat molt satisfactòria per a tothom.

Tota persona que estigui interessada en el servei de menjar a domicili “Ve de gust” s’ha d’adreçar als serveis socials municipals i demanar hora a la seva treballadora social de referència. Podeu demanar cita trucant al 972 25 01 65 o al 972 45 66 11.