Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Visites comentades a l’exposició “Creuar el llindar” d’Antonio Federico al Convent de Sant Agustí

El Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV organitza diverses visites comentades a l’exposició “Creuar el llindar” de l’artista empordanès Antonio Federico, que es pot visitar durant aquest estiu al Convent de Sant Agustí de Castelló d’Empúries i fins el 28 d’agost.

Les visites comentades i gratuïtes tindran lloc els següents dies: el dimecres 20 de juliol, el dijous 11 d’agost i el dimecres 24 d’agost, a les 18 h de la tarda al Convent de Sant Agustí. Així mateix, les propostes aniran a càrrec d’Enric Tubert, professor d’Història de l’Art; i de Jordi Canet, tècnic de Patrimoni Històric. A més, comptaran amb la presència de l’artista i autor de la mostra, i serviran per apropar l’univers creatiu d’Antoni Federico al públic interessat.

En aquesta ocasió, l’església de l’antic convent de Sant Agustí de Castelló d’Empúries actua com a receptacle immillorable d’una gran construcció artística. La construcció artística és concebuda com un portal que cal creuar, i que inclou un repertori molt extens dels recursos materials i del llenguatge que presideix el treball d’Antoni Federico. La pintura sobre fusta, la terracota, el metacrilat, el metall i el paper es barregen i conviuen en un portal de dimensions monumentals, que ens convida a creuar el llindar del llenguatge artístic convencional; i ens endinsa en un univers a mig camí de la física quàntica i de la geometria sagrada.

La instal·lació central s’acompanya d’una tria molt exigent de peces, que ocupen les capelles laterals i ens impacten i a vegades ens desconcerten. Amb un sentit extraordinari de la escenografia, “Creuar el llindar” evidencia que en la tria de cada peça i en la seva distribució per l’espai ocupat hi ha una voluntat d’entendre l’exposició com un projecte global. Tot plegat és un excel·lent exemple de com el diàleg entre l’art contemporani i els espais patrimonials ancestrals esdevé una experiència artística singular, altament significativa i, en aquest cas, ineludible.

Per participar i assistir a les visites comentades es recomana inscriure’s prèviament al Museu d’Història Medieval, al telèfon 972 25 08 59, o bé a infocuriapreso@castello.cat. L’exposició es pot veure del 2 de juliol al 28 d’agost, de dimarts a diumenge i d’11 h a 14 h i de 16 h a 20 h.