Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

A partir de la setmana que ve, es podrà sol·licitar el certificat digitat idCat a L’OMAC de Castelló i Empuriabrava

L’idCAT és un certificat digital adreçat a tots els ciutadans i ciutadanes que hagin de fer tràmits amb l’administració pública. Permet mantenir relacions telemàtiques segures amb les administracions locals, autonòmiques i/o estatals. A més d’identificar-nos, podem signar documents electrònics amb la mateixa validesa legal que la signatura manuscrita.

Des de fa pocs dies, l’OMAC de Castelló i Empuriabrava, son entitats de registre de l’idCAT i, a partir de la setmana que ve,  ja es podrà sol·licitar el certificat digital demanant Cita Prèvia.  

Per obtenir el Certificat cal omplir prèviament un formulari, que es pot trobar  al  web de l’idCAT,  o pot omplir-se directament a l’OMAC,  si no és possible fer-ho des de casa. En tots dos casos, però, s’ha de demanar Cita Prèvia i personar-se a les oficines per tal de presentar el document d’identitat i signar una compareixença.

Com obtenir el certificat idCAT?
El procediment per a obtenir el certificat digital idCAT consta de tres passos:
1.- Omplir el formulari de sol·licitud que trobareu a www.idcat.cat.
2.- Demanar Cita Prèvia per a qualsevol de les Oficines de l’OMAC de Castelló o Empuriabrava, que són entitats de registre col·laboradores de CATCert.
Cal presentar el document d’identitat i signar una compareixença.
3.- Descarregar el certificat a l’ordinador, que rebreu a través del correu electrònic

Podeu trobar més informació a www.idcat.cat i accedir als videos tutorials de l’idCAT a Youtube