Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Balla’m un llibre 2019

Les arts de la paraula i del moviment entrecreuades

La biblioteca de Castelló d’Empúries gaudirà de l’espectacle Balla’m un llibre, que es durà a terme el dilluns 29 d’abril, a les 20 h., per a celebrar el dia mundial de la dansa.  És tracta d’un espectacle gratuït per a tots els públics, que té una durada d’uns 20 minuts.

Aquest projecte neix 5 anys enrere per tal que la dansa entres literalment dins les biblioteques públiques catalanes. Es tracta d’un cicle de coreografies curtes basades en textos literaris que es presenten i interpreten a les sales de lectura. L’objectiu és difondre aquest llenguatge expressiu i crear nous públics, en aquest cas, sumant les arts de la paraula i del moviment i triant un escenari singular i de proximitat per als ciutadans: les biblioteques públiques. Partint sempre del material literari, el projecte posa la base per apropar el llenguatge coreogràfic a tots els ciutadans i ciutadanes de les biblioteques d’arreu de Catalunya.

“Balla’m un llibre”  enguany arribarà a 21 biblioteques d’arreu del territori, entre elles 3 de les comarques gironines: Banyoles, Castelló d’Empúries i Sarrià de Ter que oferiran l’espectacle:

El Banquet de Don Quixot, de Laura Vilar i Miquel Barcelona
a partir d’El Quixot de Miguel de Cervantes.

Sinopsi
El Banquet de Don Quixot és una experiència sobre la inclusió de la diferència. Reaccionem davant la mirada fixa com animals que han de protegir la seva integritat física davant una possible agressió. Ens sentim atacats. Ens sentim acusats, violentats, burlats i insultats. Tenim por. El grup, la societat ens protegeix i ens dóna força i ens permet observar, estudiar i massa sovint rebutjar la diferència, potser ens podria fer mal. En aquest cas El Banquet, a través del personatge de don Quixot i la seva peculiaritat, vol trobar mecanismes que plantegin possibilitats, emocions i mirades que suggereixin un canvi en la manera d’afrontar la diferència. El Banquet posa sobre la taula tendències, es nodreix i celebra els patrons i esdevé una vivència de canvi integrador.

Fitxa artística 
Coreografia i interpretació: vbuit- Laura Vilar i Miquel Barcelona. Guitarra i veu: Joan Viñals. Percussió: Santi Carcasona. Vestuari: Laura Vilar i Miquel Barcelona. 

Balla’m un llibre és una col·laboració entre l’APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya), l’Institut Català de les Empreses Culturals i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.