Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Castelló d’Empúries es bolca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2019

Una prova pilot de carril bici, una taula rodona i el moviment Parking Day són les novetats d’enguany

Les noves propostes animen als usuaris a participar en el plantejament del projecte d’un nou carril bici a Empuriabrava i contemplen una valoració de la prova pilot

Una vegada més Castelló d’Empúries s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat, organitzant diverses accions en bé d’unes ciutats i viles més sostenibles i promovent formes de desplaçament que humanitzin els carrers i contribueixin a reduir els efectes del canvi climàtic.

Ja fa anys que durant aquesta setmana es porten a terme activitats lúdiques i pedagògiques a les escoles del municipi, que el transport públic entre la Vila de Castelló i Empuriabrava és gratuït en aquests dies, i que es fa una bicicletada popular –enguany és el diumenge 22 de setembre, en un recorregut circular de 15 km que ens portarà fins al Cortalet, al cor del Parc dels Aiguamolls, on hi haurà un esmorzar a càrrec de l’organització.

En la present edició 2019 hi trobem com a principals novetats una prova pilot de carril bici a l’avinguda Marinada d’Empuriabrava, que ens permetrà recórrer en bicicleta la marina en el sentit terra-mar i passant pel bell mig de la seva trama urbana –actualment les possibilitats que hi ha són pels límits nord i sud, als carril-bici dels Salins i a la via verda de la Muga, respectivament.

Val a dir que per habilitar aquest carril bicicleta a Marinada s’ocuparà un dels laterals actualment destinat a aparcament, i que durant la setmana del 16 al 22 de setembre quedarà reservat al pas dels ciclistes que hi podran transitar en els dos sentits. La valoració d’aquesta prova pilot i altres possibles alternatives de desplaçament per l’interior de la marina es posarà també a debat en una sessió oberta a tothom, i que es farà el proper dimecres 18 de setembre, a les 20,00 h, al Centre Cívic d’Empuriabrava. Les consideracions dels usuaris d’aquesta prova pilot es podran fer arribar al correu-e mediambient@castello.cat o bé contestant l’enquesta que trobaran a l’enllaç www.castello.cat/mobilitat2019.

Esmentem ja per últim i també com a activitat nova d’aquest any la celebració del Parking Day, moviment nascut als Estats Units i que promou la reconversió durant uns dies de zones d’aparcament en espais per a realitzar-hi activitats lúdiques, formatives i de complicitat entre la ciutadania. Així doncs el Parking Day, que serà dinamitzat per l’associació “Canalitzem”, es desenvoluparà al passeig Marítim d’Empuriabrava –el divendres 20– i a l’avinguda Pompeu Fabra –el dissabte 21–, sempre en horari entre les 11,00 h i les 19,00 h.