Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comença el nou curs escolar 2019-20 a Castelló d’Empúries

Avui ha començat el nou curs escolar 2019-20 per l’alumnat d’infantil, primària, secundària, batxillerat i CFGM.

Un total de 1.851 infants i joves comencen avui a la llar d’infants, a les escoles o  instituts al municipi de Castelló d’Empúries.

Per sectors, concretament hi ha 64 infants que han començat a la llar d’Infants Municipal, 956 alumnes a l’Eduació Infantil i Primària i 831 als ensenyaments secundaris (incloent els estudis d’ESO, Batxillerat, el CFGM de Nàutica i el nou PTT).

Pel que fa al calendari escolar del nou curs, les dates més destacables són les següents:

12 de setembre de 2019: inici de les classes al segon cicle de l’educació infantil, l’educació primària, l’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mig.

Del 21 de desembre de 2019 al 7 de gener de 2020, ambdós inclosos, són les vacances de Nadal.

Del 4 al 13 d’abril de 2020, ambdós inclosos, són les vacances de Setmana Santa.

El 19 de juny de 2020 acaben les classes a tots els centres, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i de la formació professional, que ho faran d’acord amb la seva programació acadèmica.

Com a dies festius de lliure disposició, a més dels que marca el calendari laboral i la festivitat local, els centres educatius tindran els dies següents: 31 d’octubre de 2019, i  3 de febrer (local), 2 de març, 30 d’abril i 4 de maig de 2020.

Hi haurà jornada continuada per a l’Educació Infantil i Primària el divendres 21 de desembre de 2019 i del 10 al 21 de juny de 2020.

L’horari dels centres de primària no presenten canvis, es mantenen amb el mateix horari de 9 a 16.30 h. Pel que fa a l’Educació Secundària, l’Institut Castelló d’Empúries   fan de 8 a 14.30 h (es manté igual que el curs anterior) i la part de secundària de l’Institut Escola El Bruel-Empuriabrava realitzen les classes de 8.05 a 14.35 h (canvia respecte l’any passat, començant i acabant 10 minuts abans).

Anna Massot, regidora d’Ensenyament, voldria destacar dues novetats rellevants per aquest curs escolar. D’una banda, l’inici de curs del nou Institut Escola El Bruel-Empuriabrava, doncs tot i que és un centre que resulta de la fusió de dos centres ja existents prèviament (Escola el Bruel i Institut d’Empuriabrava) avui s’inicia oficialment el curs escolar com un centre educatiu unificat en forma d’Institut Escola.

De l’altra, la posada en marxa al municipi d’un nou programa de formació oficial del Departament d’Educació: un nou Pla de Transició al Treball (PTT) adreçat a joves de setze a vint-i-un anys que han deixat l’educació secundària obligatòria sense obtenir la titulació i que no es troben adscrits a altres programes formatius o acadèmics. En concret es tracta d’un Pla de Formació i Inserció Laboral del perfil d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, que s’integra dins l’oferta formativa de l’Institut Castelló d’Empúries però que es realitza físicament a Empuriabrava. Els 17 alumnes que s’han inscrit a aquest nou programa que s’inicia avui realitzaran els estudis relacionats amb aquest perfil professional, però a més rebrà assessorament i orientació formativa i laboral individualitzada, i se li facilitarà la realització de les Proves d’Accés de Grau Mitjà i l’accés a un Centre de Formació d’Adults, per treure’s el graduat de secundària, en cas que sigui del seu interès.