Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Cinquena edició del Pressupost Participatiu: tu votes, tu tries!

L’Ajuntament augmenta fins als 250.000€ la partida destinada per aquesta nova edició amb l’objectiu de garantir que es puguin executar un mínim de dos projectes. Les propostes es poden presentar del 4 de març al 3 d’abril.

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, impulsa enguany la cinquena edició del Pressupost Participatiu. Els veïns i veïnes, doncs, tindran l’oportunitat un any més de decidir a quins projectes volen destinar lapartida econòmica del pressupost municipalque el consistori reserva per aquest projecte; i que enguany, com a gran novetat, s’amplia i ascendeix fins als 250.000€.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, convida la població a participar activament de les diferents fases d’aquest procés i explica que “convocatòria rere convocatòria, i veient l’èxit i la implementació tan positiva que està tenint el projecte, apostem per a nodrir el Pressupost Participatiu de nou contingut que apoderi els nostres veïns i veïnes. Així, enguany augmentem la partida destinada en aquesta edició per tal de garantir que com a mínim es puguin executar dos projectes proposats per la ciutadania”.

Per la seva part, l’alcalde Salvi Güell, valora que “construir entre tots un millor poble és un repte i un propòsit que estem assolint aquests anys desenvolupant aquest projecte. Recollir al voltant de 600 propostes veïnals en cada edició és un fet singular i que diu molt del civisme i les ganes de participar de la població en la presa de decisions”.

Inici de la fase de presentació de propostes

Del 4 de març al 3 d’abril restarà obert el període de recollida de propostes, que es poden fer arribar a través de tres vies:

  • Per mitjà del web www.tutriescastello.cat.
  • Dipositant la butlleta del tríptic en les bústies ubicades a Castelló (OMAC, Biblioteca municipal i Espai Jove “El Centro”) i a Empuriabrava (OMAC i Espai Alberes).
  • A la parada del mercat setmanal habilitada per l’Ajuntament els dies 15 de març (Castelló) i 26 de març (Empuriabrava).

No hi ha límit d’edat en la presentació de propostes i per tal que els projectes proposats siguin admesos han de:

. Respectar el marc normatiu i legal existent.

. Ser de competència municipal.

. No contradir plans ja aprovats per l’Ajuntament.

. Ser realitzables tècnicament.

. No sobrepassar els 150.000€  (d’aquesta manera es garanteix que com a mínim es puguin executar dos projectes).

. Ser considerades una inversió.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

Totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades tècnicament pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran admeses. Finalitzada aquesta fase es publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu.

Més endavant, durant el mes de juny (en una data encara per a concretar), la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades fins a esgotar la partida de 250.000€.