Aquest dissabte 15 de juny, a les 17 h de la tarda i a la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, tindrà lloc un concert d’orgue i de “Músiques tradicionals occitanes i catalanes” a càrrec del Grup de música tradicional del Conservatori de Carcassona, amb interpetació musical a l’orgue a càrrec de Pau Riuró, organista titular de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, i de Florent Mamet, organista titular de Carcassona i director del Conservatori de Carcassona.

El concert tindrà una hora de durada aproximadament i l’entrada serà gratuïta. El Grup de música tradicional del Conservatori de Carcassona interpretarà diverses cançons i peces amb la bodega, versió occitana de la cornamusa o sac de gemecs, un instrument musical aeròfon constituït per un bot petit de cuir que serveix de dipòsit d’aire, semblant a la gaita celta.

Aquest concert musical s’emmarca en una col·laboració cultural transfronterera que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, a través del Departament de Patrimoni Històric, està treballant amb la Comunitat d’Aglomeració de Carcassona, per tal de realitzar possibles projectes culturals d’interès comú, com ara concerts musicals, intercanvi d’experiències d’alumnes i estudiants de música, a partir de l’experiència conjunta del projecte TERTROB al voltant del Festival Terra de Trobadors realitzat durant els anys 2012, 2013 i 2014.

El passat dissabte 27 d’abril va tenir lloc a la Catedral de Carcassona un primer concert sobre “Músiques tradicionals occitanes i catalanes”, a càrrec també del Grup de música tradicional del Conservatori de Carcassona, i també amb interpetació musical a l’orgue a càrrec de Pau Riuró, organista titular de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, i de Florent Mamet, organista titular de Carcassona i director del Conservatori de Carcassona.

L’entrada al concert aquest dissabte 15 de juny, a les 17 h a la Basílica de Santa Maria, serà gratuïta. Tot seguit, a les 18.30 h tindrà lloc a la Capella dels Dolors de la Basílica la conferència “Noves aportacions a l’estudi dels vitralls medievals de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries” a càrrec de Miquel Orós i Jordi Canet, en el marc de les V Jornades d’Estudis sobre la Basílica de Santa Maria d’enguany.