L’objectiu dels ajuts és garantir la continuïtat de l’activitat dels autònoms i microempreses de l’àmbit del turisme afectades econòmicament per la COVID-19, amb una aportació econòmica directa de 2500 €.

A qui va dirigit?

A autònoms i microempreses, que compleixin els requisits establerts i que desenvolupin una d’aquestes activitats:

  • Establiments d’allotjament turístic: establiment hotelers, apartaments turístics, càmpings, establiments de turisme rural.
  • Empreses turístiques de mediació: agències receptives amb seu central a Catalunya, Destination managers companyies,  Organitzadors professionals de congressos i explotadors d’habitatges d’ús turístics.   
  • Establiments i activitats d’interès turístic: persones o empreses que contribueixen a dinamitzar el turisme i afavoreixen les estades en el territori.
  • Guies de turisme habilitats.

Recordeu que els requisits addicionals per als Explotadors d’Habitatges d’ús Turístic són:

– Estar donats d’alta a l’IAE (685 “allotjaments turístics extra hotelers”, o 686, “explotació d’apartaments privats a través d’agència o empresa organitzada”, o al 861.1 “lloguer d’habitatges”). 

– Que els HUTs que gestioneu han de disposar de la corresponent llicència municipal.

Us deixem aquest enllaç amb preguntes freqüents que el Canal Empresa de la Generalitat ha editat. I també l’enllaç per a la sol·licitud de l’ajut.