Des que va començar l’estat d’alarma i el material de protecció per evitar el contagi per la covid-19 es va esgotar,  hi ha hagut un degoteig constant de mostres de solidaritat entre els nostres ciutadans i ciutadanes. Gràcies al  grup de voluntariat per a confeccionar mascaretes i a les   donacions de material de protecció de particulars i empreses s’ han anat proveint tant el personal sanitari com els veïns i veïnes del municipi. Sense anar més lluny, aquesta setmana s’han entregat 20 casquets quirúrgics al personal mèdic del CAP del municipi fets per la Mia Fontclara,  l’Associació Bienestar Empuriabrava va fer donació de 200 mascaretes d’un sol ús al bus del transport urbà Castelló-Empuriabrava d’Estarriol Bus ,  l’empresa Jomar també ha proveït a la Policia Local i treballadors dels serveis tècnics de l’Ajuntament amb material divers de protecció i l’empresa DICMA va fer donació de tela quirúrgica per a la confecció de 2000 mascaretes.   

Mentrestant, els voluntaris i voluntàries continuen fent mascaretes reutilitzables amb teixit quirúrgic, a doble capa, que es distribueixen de forma gratuïta a les 7 farmàcies del municipi i al CAP a tothom qui ho necessiti. En aquests moments ja se n’han repartit 2.400. Per altra banda també s’abasteix a col·lectius que en facin demanda com la Residència Toribi Duran i a persones de risc als quals se’ls fa arribar a casa seva. 

Per últim volem recordar que el servei de voluntariat per a persones que necessitin suport logístic o emocional segueix funcionant. Els  interessats o interessades poden apuntar-se de dilluns a divendres de 8 h a 14 h al 972 250 426.