Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dos punts lila a la Festa Major de Castelló d’Empúries

Aquest any, el protocol del punt lila s’ha actualitzat a causa de la proliferació de casos de punxades

Per tal de lluitar contra el sexisme en el context festiu, i amb la premissa de preservar l’absoluta llibertat de totes i gaudir de les festes, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries instal·larà, durant la Festa Major, dos punts liles. En aquesta ocasió, s’ha decidit comptar amb aquests espais tant divendres com dissabte a la nit, a la pista de la sala polivalent, on tindran lloc els concerts.

El Punt Lila pretén oferir un espai de sensibilització en relacions d’igualtat i respecte, però sobretot un punt de suport i assessorament, atenció i seguretat per a les dones, per tal de prevenir i abordar qualsevol de les situacions de violència masclista que es pugui generar en aquest context. Amb aquest objectiu els punts liles, punts d’informació i assessorament, reparteixen material de sensibilització i ofereixen atenció i acompanyament per les possibles víctimes d’agressions. 

Aquest any, el protocol del punt lila s’ha hagut d’actualitzar a causa de la proliferació de casos de punxades. A la carpa instal·lada a l’exterior de la sala polivalent, hi haurà l’associació LANUT, que compta amb un equip de psicòlogues especialitzades en violència masclista, intervenció en crisi i perspectiva de gènere.

Anna Massot, regidora de Benestar Social i Famílies insisteix en què “hi ha d’haver tolerància zero amb qualsevol tipus d’agressió. En cas doncs, de presenciar algun tipus d’agressió és molt important comptar amb aquest punt de suport que està en coordinació amb policia local, amb els Mossos d’Esquadra, amb la seguretat que s’ha contractat per aquestes dues nits i amb els tècnics de l’Ajuntament”