Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El CAP de Castelló d’Empúries incorporarà una nova Unitat Bàsica Assistencial

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Castelló d’Empúries comptarà a partir del dia 1 de novembre amb una nova professional de medicina familiar i comunitària i una nova infermera.

Aquest augment de l’equip assistencial que passarà de 5 a 6 metges entre el CAP de Castelló i el consultori d’Empuriabrava ajudarà a fer baixar la ràtio d’usuaris per facultatiu i, per tant, millorar l’accessibilitat dels pacients als seus professionals mèdics de referència, disminuir el temps des que els usuaris sol·liciten visita fins que es realitza i permetrà als professionals dedicar més temps a l’atenció dels seus pacients.

La nova Unitat Bàsica Assistencial  (UBA), que estarà formada per la Doctora Eva  Fontdecaba i l’infermera Lídia Berengué,  s’incorporarà a l’equip del CAP de Castelló perquè és el centre que disposa de més espai i millors equipaments. Això implicarà que s’hagin d’assignar a la nova doctora pacients que actualment són atesos per altres metges de l’equip d’Empuriabrava,  que ara mateix són els que tenen més càrrega assistencial. Per tal de trobar l’opció més beneficiosa pels usuaris s’ha optat per fer aquesta nova assignació  als veïns de la zona del Puigmal per temes de proximitat amb el CAP. Tot i això, serà necessari derivar a més pacients  per tal de  complir la ràtio establerta pel Departament de Salut, per tant,  hi haurà altres usuaris que, de forma aleatòria, també seran reassignats.

Cal destacar que per fer aquests canvis s’han tingut  en compte les estructures familiars per tal que els membres d’una mateixa família puguin ser atesos pel mateix professional.

Segons el Dr. Manel Manel Espinet, Director de l’equip d’Atenció Primària de l’Àrea Bàsica de Salut de Roses i Ricard Bonet, infermer adjunt a la direcció d’atenció primària a l’Àrea de Roses, aquesta ampliació de l’equip permetrà millorar l’atenció a les necessitats de salut de la població. També demanen a la població que “tinguin paciència i confiança amb aquesta nova UBA, que coneguin el professional abans de prendre cap decisió i que sàpiguen que si hi ha una situació especial sempre es pot revisar però que d’entrada no podem mantenir tothom amb el seu metge perquè de ser així no tindria sentit la creació d’aquesta nova UBA”.

L’alcalde de Castelló d’Empúries,  Salvi Güell, ha manifestat que “des de l’ajuntament estem molt contents per aquesta ampliació i considerem que les petites reestructuracions que s’hagin de fer són necessàries perquè al final l’atenció que rebran els ciutadans i ciutadanes del municipi serà  millor , per tant, des de l’ajuntament es dona suport a la  línia que ha pres el Departament de Salut”.

El CAP de Castelló i el consultori d’Empuriabrava  disposaran a partir d’ara de sis metges  en total per una població d’ 11.200 habitants.