Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Fòrum Ciutadà de Priorització selecciona les 10 propostes finalistes del Pressupost Participatiu 2023

Les 10 actuacions formaran part de la fase final de votació, en la qual hi podran prendre part totes aquelles persones majors de 16 anys empadronades al municipi

El passat dijous 16 de juny, va tenir lloc a la Sala Gòtica el Fòrum Ciutadà de Priorització. En una sessió que era oberta a tota la ciutadania, els assistents van escollir entre les 71 propostes vàlides. A través d’un debat participatiu, els 10 projectes finalistes se sotmetran a votació popular, en el marc de la convocatòria del Pressupost Participatiu 2023 de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Al llarg de la sessió del Fòrum, es van agrupar els ciutadans presents amb 4 taules, i del treball grupal es van prioritzar en un primer moment 15 propostes, i posteriorment, en la votació individual amb l’ajuda d’una app mòbil per part dels presents, d’aquestes 15 propostes, es va decidir que les 10 propostes més votades serien les propostes finalistes que passarien a la votació ciutadana final.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, agraeix la implicació de tots els veïns i veïnes que han participat en el Fòrum Ciutadà de Priorització i assegura que “ara és moment de posar en valor tota la participació que hem assolit al llarg del procés i animar la població a implicar-se activament en la votació final. Tots els projectes finalistes són molt interessants i suposarien un salt qualitatiu per al municipi”.

Les 10 propostes finalistes escollides són aquestes

1. Rehabilitació del “Centro” (fase inicial).

2. Habilitació de pistes de pàdel al municipi.

3. Crear un circuit de carril bici que connecti les zones importants del municipi, tant per bicicletes com per patinets.

4. Netejar, restaurar i protegir l’espai de la muralla i Rec del Molí.

5. Adaptar les voreres del municipi per tal que siguin accessibles.

6. Millorar els ponts d’Empuriabrava.

7. Adequació del carrer on hi ha el Rec del Molí i convertir-lo en un passeig cultural.

8. Habilitar voreres pels vianants i accessibles per a tothom al carrer Muralla, impedint que estacionin els vehicles i que hi circulin a poca velocitat.

9. Posar llums leds als passos de zebra.

10. Segregar carrils bici a les zones de més trànsit a Empuriabrava mitjançant sistemes modulars reflectants i baranes a les corbes més perilloses (C/ Migjorn – Camí de la Rubina- Empuriabrava).

Ara, un cop celebrat el Fòrum Ciutadà de Priorització aquestes 10 propostes finalistes, es reunirà la comissió tècnica que caldrà quantificar el cost d’aquestes 10 propostes que se sotmetran a votació ciutadana durant els mesos de setembre i octubre (dates a concretar).

En aquesta votació final, hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys.