Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Museu d’Història Medieval i l’INS Castelló d’Empúries reprenen la col·laboració conjunta amb visites i activitats educatives presencials

El Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV i l’INS Castelló d’Empúries han reprès aquesta setmana la col·laboració anual conjunta amb les visites presencials i sessions pràctiques al Museu per part dels sis grups d’alumnes de visual i plàstica de primer d’ESO, una activitat que va quedar suspesa l’any passat a causa de la situació sanitària generada per la pandèmia.

Durant tota aquesta setmana, els alumnes de 1r d’ESO de l’IES Castelló d’Empúries han visitat el Castelló d’Empúries durant les hores de visual i plàstica, per tal de familiaritzar-se i conèixer detalladament la història i el patrimoni cultural del municipi, i en concret per dur a terme una activitat pràctica de dibuix relacionat amb el patrimoni arquitectònic i l’edifici de la Cúria-Presó medieval de Castelló d’Empúries.

Al llarg de la setmana, en diferents dies i hores i complint les mesures sanitàries de prevenció, un total de 150 alumnes aproximadament dels sis grups de 1r d’ESO han realitzat i participat en aquestes sessions i visites a càrrec de Jordi Canet, tècnic del Museu i del Departament de Patrimoni Històric, en una activitat programada cada any en el marc de la col·laboració del Museu amb l’Institut de Castelló d’Empúries que l’any passat va quedar suspesa per la pandèmia de la Covid-19. I el dilluns també van visitar el Museu diversos alumnes de dibuix tècnic de 1r de batxillerat, que aquest curs comencen a preparar i realitzar treballs de recerca relacionats amb l’arquitectura.

D’aquesta manera, els estudiants de secundària reprenen també les activitats i la dinàmica a l’exterior del centre. El bon resultat i la satisfacció per part dels professors de l’INS Castelló d’Empúries de les sessions realitzades ha fet que es programin noves visites i sessions al Museu durant les properes setmanes i mesos abans de la finalització de l’actual curs, i en aquest cas aniran adreçades als alumnes de 3r d’ESO de l’institut castelloní. La informació i les imatges de les sessions es poden veure també a la pàgina web de l’institut: www.agora.xtec.cat/iescastellodempuries.