Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Pressupost Participatiu 2020-2021 arriba al seu equador amb la valoració tècnica de les propostes ciutadanes

L’Ajuntament intenta recuperar l’activitat normal després de l’aturada forçada per la crisi sociosanitària del Covid-19, i un d’aquests projectes és el Pressupost Participatiu 20/21 que es troba actualment en la fase de valoració tècnica de les propostes ciutadanes.

Les reunions de la Comissió Tècnica ja han començat i s’estan analitzant les propostes rebudes durant la fase de recollida de propostes ciutadanes que va finalitzar el passat 25 de febrer, i en la qual es van recollir 695 propostes, la qual cosa representa un rècord de participació respecte edicions anteriors.

En aquesta edició el consistori destina una partida de 400.000€ dels pressupostos municipals de 2020 i 2021 (una partida de 200.000€ es destinarà al pressupost municipal del 2020, i una segona al pressupost municipal del 2021) per tal que els veïns i veïnes decideixin a quins projectes els volen destinar.

Ara, la tasca de la Comissió és la d’analitzar les propostes i validar les que compleixin els requisits establerts i no superin el pressupost fixat de 200.000 €. Es redactarà i publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades, especificant en el cas d’aquestes últimes el motiu. En aquest sentit, recordar que per ser admeses les propostes han de complir els següents requeriments:

•          Respectar el marc normatiu i legal existent.

•          Ser de competència municipal.

•          No contradir plans aprovats per l’Ajuntament.

•          Ser realitzables tècnicament.

•          No sobrepassar els 200.000€.

•          Ser considerades una inversió.

La següent fase: el Fòrum Ciutadà de Priorització

Un cop finalitzada la valoració i la quantificació de les propostes per part dels serveis tècnics municipals, la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa i oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de propostes que seran les que finalment se sotmetran a votació popular.

La data de celebració del Fòrum anirà condicionada a les circumstàncies actuals i a l’avançament de la desescalada, i es realitzarà complint les normatives de seguretat establertes en el seu moment. La sessió se celebrarà mitjançant una convocatòria oberta i properament s’anunciarà la data i el lloc a través del web i xarxes socials municipals i els mitjans de comunicació.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquesta línia, l’Ajuntament es compromet a integrar en els pressupostos municipals de 2020 i 2021 les propostes més votades.

Tota la informació la trobareu a la web www.tutriescastello.cat