Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Finalitza el procés de filtratge tècnic de les propostes del Pressupost Participatiu 2022

El mes de setembre es publicarà el document amb les propostes admeses i desestimades, així com la seva justificació, i es convocarà el Fòrum Ciutadà de Priorització

Aquest mes de juliol l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha donat per acabat el procés de filtratge tècnic de les 492 propostes ciutadanes que els veïns i veïnes van presentar en la nova convocatòria del Pressupost Participatiu.

Totes les propostes recollides presencialment i electrònica fins el passat 29 d’abril han estat valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals al llarg de les darreres setmanes, i aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran admeses i passaran a la següent fase. Així, el pròxim mes de setembre es publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades; i en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu.

A més, durant el mes de setembre, en una data encara per a confirmar, també es convocarà el Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost municipal de 2022 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 200.000€.