Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“Flors per la Pau” a la façana de la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués

La biblioteca acollirà, per tercera vegada, l’exposició “Flors per la Pau” a la façana de l’edifici. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el diumenge 7 d’agost, a les 20 h.

Després de la bona acollida que van tenir les exposicions Quan el covid ens va canviar la vida, de Manel Puig, i l’exposició Els nostres municipis: pobles dibuixats pels alumnes de l’Institut de Castelló d’Empúries; ara toca al col·lectiu ART VIU ser el protagonista d’aquesta mostra artística. En el marc de la Festa de la Festa Major de Sant Llorenç, l’exposició Flors per la Pau aplegarà fotografia, pintura, poesia i art digital.

El motiu de la creació de l’exposició artística és la guerra d’Ucraïna. Arran del conflicte, el col·lectiu Art Viu ha volgut fer un crit per a la pau a través de les flors, sota el lema “Viure en llibertat”.

L’EXPOSICIÓ “Flors per la Pau”

La mostra artística compta amb professionals de la pintura, de la fotografia, de l’art, de l’escultura i professionals de la literatura. En aquesta línia, els autors d’aquesta obra d’art col·lectiva són els pintors Josep Mª Ametlla, Ana Novella, Carme Porqueras, Gemma Romero i Lilianne Thomassin. També, els fotògrafs Juan Alcochel i Pilar Sanjuan; l’artista d’art digital Manel Puig; l’artista d’acer corten Manel Menéndez, l’escultora-pintora Imma Figueras. I, per últim, els poetes Glòria Bassols, Josefina Pasqual, Manel Menéndez i Teresa Bosch.

La inauguració de l’exposició exterior es realitzarà el diumenge 7 d’agost a les 20 h. I les obres originals dels artistes es podran veure a l’interior de la biblioteca. Així mateix, l’obra serà disponible del diumenge 7 d’agost al dilluns 7 de novembre. Durant la inauguració, els poetes i poetesses ens recitaran alguns fragments de la seva obra. A part d’això, el grup de música INTUS ALBA LUX ens farà un petit recital sobre la pau.

SOBRE ART VIU

El col·lectiu Art Viu és una agrupació d’art multidisciplinari. Va néixer a Castelló d’Empúries el 2014 amb l’exposició “Mar i cel“. A més, han estat autors d’altres exposicions com ara “Art viu és Anglada”, “Fages Art viu”, “Flors al Parc Natural dels Aiguamolls”, entre d’altres. Les seves propostes artístiques han recorregut diferents escenaris de Catalunya, com ara Barcelona, Peralada i Figueres. Amb tot, ara tenim la gran sort que els castellonins i els visitants al nostre poble podran gaudir d’aquesta exposició.