Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La importància dels convenis de Càrites i el Tamariu en aquests moments

Càrites i El Tamariu són dues entitats que, amb el suport de l’Ajuntament, desenvolupen serveis al municipi de distribució d’aliments a persones que ho necessiten.  En el cas de Càrites actuen com a centre de distribució del Banc d’Aliments, i en el cas d’El Tamariu com a transport, distribució i observació d’usuaris. Ambdós serveis han vist com les circumstàncies han fet augmentar  el número d’usuaris habituals d’aquest serveis.   Per aquesta raó, enguany, no només s’han renovat els convenis que l’ajuntament té amb les dues entitats sinó que s’ha augmentat l’import, en el cas de Càrites.

El Banc d’aliments, es nodreix de l’aportació del Fons Europeu d’Aliments de les campanyes d’El Gran Recapte, de donacions de particulars i també, d’una aportació anual de l’ajuntament. Fins ara, el conveni amb l’entitat era de 13.000 €. La situació del moment ha fet palès l’important i essencial que és aquest servei i per aquest motiu s’ha decidit conjuntament entre Càrites i l’Ajuntament augmentar-lo  en 4.000€ en concepte de compra d’aliments. És important destacar que des de l’Ajuntament també s’estan aportant molts més recursos a nivell de personal tant del propi ajuntament com de la xarxa de voluntariat que s’ha creat. L’organització dels lots per a les famílies i també la seva distribució són tasques que es porten a terme i que no s’estableixen en el conveni.

Pel que fa a El Tamariu, es mantindrà el mateix conveni d’altres anys que és de 15.000€ dels quals 12.000€ són en concepte del transport del projecte ve de gust, un servei municipal que no s’ha interromput en tot aquest temps.  Els 3.000€ restants són per les diferents tasques i activitats que fan al municipi i pel suport al col·lectiu de discapacitats intel·lectuals de Castelló i Empuriabrava. El ve de gust és un projecte conjunt amb la Residència Toribi Duran, el Tamariu i l’Ajuntament en el qual la Residència s’ocupa de l’elaboració i supervisió del menú, l’Ajuntament en fa la derivació de casos i El Tamariu reparteix a domicili els àpats alhora que fa observació dels usuaris.
Per últim destacar que tots els usuaris beneficiaris del Banc d’Aliments i d’El Tamariu es deriven des dels Serveis Socials Municipals.