Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ecomuseu-Farinera, com a membre de la XATIC, col·labora amb la campanya solidària recompensemelssanitaris.cat

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) forma part com a organisme col·laborador d’aquest projecte, tant des de la vessant divulgativa de les accions que s’hi durant a terme, com amb l’aportació d’experiències des dels diferents municipis i centres associats.

Impulsada per Fent País, l’Agència Catalana de Turisme i femturisme.cat, i amb la col·laboració de desenes d’entitats de tot el país, Recompensemelssanitaris.cat, és una una campanya solidària que vol agrair el gran esforç del personal sanitari.

El seu funcionament és el següent: els consumidors, fan una aportació i gaudeixen d’unes experiències en entorns rurals o poc massificats. L’oferta és inacabable: activitats cultural o  a la natura, àpats en restaurants, rutes cultural, sessions de benestar, …Els col·laboradors (petits allotjaments, restaurants, productors, centres de benestar, empreses d’activitats culturals o d’aventura…) cedeixen gratuïtament el cost de les recompenses i la recaptació final es converteix en vals moneders pel personal sanitari perquè ells també gaudeixin de qualsevol d’aquestes activitats i experiències. L’Ecomuseu Farinera ha ofert 20 entrades dobles gratuïtes.

D’aquesta manera es construeix una xarxa entre les empreses, entitats i els consumidors de tot el país on uns i altres contribuïm a crear una economia de proximitat al servei de les persones.  D’una banda, els ciutadans poden mostrar el seu agraïment i recompensar el personal sanitari (recuperant fins al 80% de les aportacions en la propera declaració de renda) i, a més, podran descobrir nous racons del país vivint enriquidores experiències.  D’altra banda, s’impulsa la reactivació del turisme i el comerç local.

Per col.laborar: recompensemelssanitaris.cat

Sobre TurismeIndustrial.cat

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya. Museus, Centres d’interpretació, antigues fàbriques o mines. Més de 100 equipaments de 56 municipis d’arreu del territori amb 1.400.000 de visitants anuals, més de 7.500 socis del Club XATIC i més de 2.000 activitats organitzades cada any. L’Ecomuseu Farinera en forma part des de la seva creació.