Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ecomuseu Farinera comença el nou curs escolar amb novetats

Amb l’inici del curs escolar 2021-2022 el Servei Educatiu del museu presenta les novetats més destacades. En primer lloc, es posa a l’abast de les escoles una nova activitat que es titula Defios farinons.

L’abús dels recursos naturals del sistema han fet que el planeta estigui a punt de col.lapsar! Cal trobar una solució i només es pot fer si canviem els hàbits. L’agència ASAN ens avisa que cal trobar una solució. Activar els 17 poders i contribuir a superar el gran repte final: aturar el col.lapse. Defios farions és una activitat de tipologia self-learning que incorpora el treball cooperatiu a partir del desing thinking, a través de la qual els i les alumnes ajudaran a tres famílies a millorar en relació a la tolerància, els hàbits de vida saludable i la sostenibilitat. L’activitat està estructurada en dues sessions que poden ser presencials o també una sessió presencial i una altra de virtual.

En segon lloc, s’ofereix a les escoles la gimcana medieval. Una activitat que va ser pensada per famílies però que ara s’adapta a  les escoles per tal que puguin descobrir Castelló d’Empúries, la Capital Medieval de l’Empordà, a través de la seva història i diferents elements patrimonials, des dels més significatius fins a d’altres de no tan coneguts. 

Aquest curs escolar, les escoles de les comarques de Girona es poden acollir al programa Indika que promou la Diputació de Girona, i el museu també segueix dins el programa d’ajuts per a sortides culturals escolars ArGO!nautes. Programa que s’adreça als centres qualificats de màxima complexitat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat de fer accessible el patrimoni cultural a tots els nens i nenes de Catalunya.

Les diverses activitats educatives de l’Ecomuseu Farinera apropen als alumnes a la indústria farinera, a la molineria tradicional, al blat com a matèria primera, al pa com a producte alimentari i a l’energia hidràulica. I no cal oblidar l’oferta educativa per descobrir la natura de l’espai “EmpordàNA’T”: sortides, itineraris i tallers de natura per passar mig dia o tot un dia aprenent de la mà de guies especialitzats. Fins i tot una combinació de visita als tres museus de la vila!.

fotografia activitats educatives curs 21 22 Ecomueu Farinera