Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Les activitats paral•leles de l’exposició: “Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència” que proposa l’Ecomuseu-Farinera

Fins el 28 d’abril de 2019 es pot visitar a l’Ecomuseu-Farinera l’exposició: “Menús de guerra. Cuina de supervivència i avantguarda”. Una mostra que posa el focus en la gastronomia catalana de la Segona República. Com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta del s. XX va significar -també per a la cuina- un període de gran creativitat i d’una forta voluntat d’oferir una mirada nova i modernitzadora.  Visitant la mostra, descobrireu com fer una truita de patates sense ou ni patata, o uns calamars a la romana, sense calamars…  

L’exposició ens permet plantejar diferents activitats paral·leles per tal que el públic pugui entendre millor l’enginy culinari del moment i connectar-lo amb la vida quotidiana d’avui en dia. La primera activitat, és un taller de cuina teòrico-pràctic dirigit per la xef Lola Puig que es titula: Cuina d’aprofitament. T’agradaria saber fer una beguda nutritiva i refrescant amb restes de la cuina? Serà el dimecres 13 d’abril de 18 a 20h. És una activitat gratuïta amb prèvia reserva de plaça al 972 25 05 12. En acabar el taller es facilitarà a cada inscrit un dossier culinari.

La segona activitat, es fa a través de les xarxes socials. Es tracta d’una votació per tal d’escollir una recepta típicament empurdanesa d’aquell període que ens proposa el comissari de la mostra, el sr. Sergi Freixes. La recepta que rebi més vots serà la que degustarem posteriorment al museu, en un sessió nocturna que s’anunciarà oportunament. Recordeu, l’Ecomuseu-Farinera té canal propi de Facebook i Instagram, mentre que el Twitter és a través de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Aquestes activitats comptem amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.