Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir d’avui, 15 de març

Els mercats d’Empuriabrava i Castelló podran obrir amb totes les parades però amb una reducció al 30% de l’aforament

Avui es posen en marxa algunes modificacions de les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Una setmana més, la situació de descens continuat de la corba pandèmica permet avançar en el procés de recuperació d’activitats d’una manera progressiva i amb cautela, com marca la lenta davallada dels indicadors epidemiològics que caracteritza aquesta tercera onada, i la necessitat de preservar el correcte funcionament del sistema sanitari.

Les modificacions afecten principalment a la mobilitat perquè decau el tancament comarcal – tot i que els desplaçaments fora de la comarca s’han de fer amb la bombolla de convivència-, als dies d’obertura dels comerços no essencials que podran obrir els caps de setmana, a l’obertura de les sales de joc i la represa d’activitats culturals i populars. Les noves mesures romanen vigents fins al 29 de març.

Com es pot acreditar que aquests desplaçaments es fan amb el grup bombolla?
Segons el Departament d’Interior, és recomanable dur el certificat d’autoresponsabilitat i indicar el motiu del desplaçament.
També és cert que els Mossos, a més, poden continuar demanant un document de prova del grup bombolla. I per acreditar que el grup que es desplaça és d’una mateixa bombolla de convivència, hi ha diferents opcions: La primera, presentar els DNI de les persones que viatgen, en què aparegui la mateixa adreça de residència. Altres opcions són el llibre de família, un contracte de lloguer en què figurin els noms de les persones que viatgen, el padró municipal o els certificats de convivència que poden emetre els ajuntaments de forma gratuïta.

Volem destacar també que els mercats no sedentaris i les fires de mercats podran obrir amb una reducció al 30% de l’aforament a partir d’avui, per tant, aquesta setmana poden tornar les parades de productes no essencials als mercats de Castelló i Empuriabrava.

Podeu consultar tota la informació
Descarrega la infografia