Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Presentació de la revista ‘Mot so razo’ del Centre d’Estudis Trobadorescos, dedicada a la construcció de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries

El divendres 2 de setembre, a les 18 h a la Capella de Santa Clara, tindrà lloc la presentació del número 20 de la revista “Mot so razo”.

La revista està coeditada en format digital pel Centre d’Estudis Trobadorescos de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Institut de llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona; en el marc dels actes acadèmics i culturals d’inauguració i del Cicle de Conferències “Miquel Pujol Canelles” del XXX Festival Terra de Trobadors 2022. Així mateix, la presentació anirà a càrrec de Marina Navàs, Doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Girona.

El número de la revista

El número que es presenta, corresponent a l’any 2021, dedica temàticament el seu dossier central a “La construcció de la «catedral» de Castelló d’Empúries”. D’aquesta manera, el dossier recull dues de les conferències que es van organitzar i oferir el mes de setembre de l’any 2020, durant el cicle de conferències amb motiu de les VI Jornades d’Estudis sobre la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, organitzades pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV. Els dos articles del dossier són: “La catedral de l’Empordà. Mestres d’obres i artífexs a Santa Maria de Castelló d’Empúries” del Dr. Pere Freixas; i “El primer proyecto gótico de Santa Maria de Castelló d’Empúries” del Dr. Gerardo Boto.

A més, aquest número de la revista inclou tres articles més sobre investigacions filològiques i lingüístiques, a càrrec de Federica Fusaroli, Marco Grimaldi i Camilla Talfani. Recordem que a partir del número 17 (corresponent a l’any 2018) la revista Mot so razo del Centre d’Estudis Trobadorescos de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha passat a ser una publicació exclusivament en format digital.

ACCESSIBILITAT a la revista

El format onlline de la revista Mot so razo és una aposta de la comunitat científica internacional per a les publicacions Open Access, que també fem nostra. També es pot accedir a través de l’adreça del servei de revistes de la Universitat de Girona. A més, s’hi pot accedir a tota la col·lecció de números anteriors en PDF a través de la nova seu electrònica de la revista: des de la plana principal de la revista s’accedeix a les informacions generals que identifiquen la publicació i també al número més nou publicat.

En acabar la presentació de la revista tindrà lloc, tot seguit i a la Capella de Santa Clara, la taula rodona sobre la construcció de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, organitzada pel Centre d’Estudis Trobadorescos i a càrrec de Francesca Español, Anna Maria Puig, Josep Maria Gironella i Gerardo Boto. L’assistència al cicle de conferències té reconeixement de crèdits de lliure elecció per part de la Universitat de Girona.