Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Presentació del llibre “Escola de radicals. Quaranta anys defensant el territori a l’Empordà” a Castelló d’Empúries

El proper dijous dia 6 de juny a les 8h del vespre tindrà lloc la presentació del llibre “Escola de radicals. Quaranta anys defensant el territori a l’Empordà” al Convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries. El llibre, coordinat per Cristina Massanés, Imma Parada, Jordi Puig i Miquel Sánchez, i editat per Brau, ha comptat amb la col·laboració d’una trentena de persones que han redactat els diferents capítols, han aportat informació o bé han realitzat entrevistes.

El volum repassa els quaranta anys de defensa del territori empordanès des de mitjans dels anys 70, quan la societat civil inicia les primeres protestes per a la defensa del riu Ter. El llibre està estructurat en sis blocs i bàsicament gira a l’entorn dels projectes urbanístics que no es van materialitzar gràcies a la intervenció de la ciutadania. El cas paradigmàtic és el de Port Llevant, que projectava una macrourbanització amb canals a l’indret on avui es preserva el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, entre els rius Muga i Fluvià. El llibre té un capítol reservat a tractar amb profunditat aquest procés, escrit per Jordi Sargatal i Narcís Genís.

L’arxivera municipal de Castelló d’Empúries, Marisa Roig ha col·laborat en l’edició d’aquest volum amb dos articles, un sobre Empuriabrava i l’altre sobre el Fluvià Nàutic i la protecció de la gola del Fluvià. El proper dijous participarà a la presentació del llibre a Castelló d’Empúries juntament amb Jordi Sargatal i Anicet Juncà. Presidirà l’acte l’alcalde en funcions Salvi Güell. Us convidem a assistir-hi.