Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Presentació del llibre Ocurrencias virales

De Mario Bueno

A càrrec de Toni Martínez  i l’autor

Divendres 25 de novembre, a les 19:00 h. a la Capella del Convent de Santa Clara

OCURRENCIAS VIRALES neix com una mena d’exercici de descompressió per pal·liar els estralls provocats per la covid-19: l’emergència sanitària, l’estat d’alarma i, sobretot, la presó preventiva del confinament domiciliari i territorial.

En una de les primeres trobades de la desescalada, l’autor, amb dos amics, Toni Martínez (professor d’Història de l’Art i activista cultural) i Juan Cardosa (dissenyador gràfic i professor de Retòrica Visual a Idep BCN), van tenir la idea de publicar tot allò. Durant més de tres mesos, del 2 de maig al 7 dagost del 2020, van anar apareixent diàriament a Instagram (@eme.demario), d’una en una, fins a un centenar d’ocurrències amb els seus corresponents comentaris o postil·les. A poc a poc s’anaven afegint seguidors que hi aportaven la seva complicitat. El volum de textos creixia de tal manera que la idea de publicar-ho materialment semblava cada cop més factible. I això va arribar amb l’impuls definitiu de Bea Silva, professora de Llengua i Literatura. Amb maquetació i assessorament de Juan Cardosa i la col·laboració i gestions constants de Toni Martínez, OCURRENCIAS VIRALES, de Mario Bueno Alarcón, professor a l’INS Castelló d’Empúries, es va publicar el juny de 2022 en blanc i negre.

L’adjectiu “virales” denota, d’una banda, el tema vertebrador del coronavirus i de l’altra la intenció de difondre-ho més tard o més d’hora per les xarxes socials, com va acabar passant finalment. El nom “ocurrencias”, per la seva banda, vol reflectir jocs de paraules, de vegades amb cert lirisme i sovint plenes d’angoixa, enmig d’una pandèmia que va deixar al descobert la fragilitat i la insostenibilitat de tot plegat.