Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Terra de Trobadors supera els 45.000 visitants i es consolida com la gran festa medieval de Cataunya

La simultaneïtat d’espectacles a diversos espais ha permès una millor distribució dels espectadors i ha evitat grans aglomeracions

L’organització destaca la millora qualitativa dels espectacles que organitzen les entitats i associacions del municipi i la seva bona acollida entre el públic


Terra de Trobadors, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Castelló d’Empúries, tanca amb èxit la seva XXIX edició. Durant tres dies més de 45.000 persones, principalment un públic familiar, han assistit a l’esdeveniment que es consolida com la gran festa medieval de Catalunya. El bon temps d’aquest cap de setmana ha afavorit la massiva afluència d’espectadors que han ‘inundat’ els carrers i places de la localitat empordanesa, sobretot les tardes de dissabte i de diumenge. Justament, tots els aparcaments del municipi han penjat el cartell de complert les dues tardes del cap de setmana.

El Gran Torneig Medieval de Cavallers – Memorial Fernando Arnau, el Mercat Medieval i els espectacles davant la Basílica són les propostes que han registrat una major afluència de visitants. En total i al llarg dels tres dies de celebració, Terra de Trobadors ha programat més de 200 activitats per a tots els públics de diverses disciplines com música, dansa, teatre de carrer o circ.

L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, ha assegurat que la simultaneïtat d’espectacles i de propostes a diversos espais del centre del municipi ha permès una millor distribució del públic i ha evitat grans aglomeracions, tot i l’alt volum de visitants. “Aquesta coincidència horària és una de les millores d’enguany. Estem contents perquè hem aconseguit que el públic assistent pugui gaudir el màxim possible de les propostes amb un nivell alt de confortabilitat”, ha explicat l’alcalde. Tot i això, alguns espectacles, sobretot els que tenen lloc davant la Basílica, han registrat un nivell d’assistència tan elevat que ha provocat que alguns espectadors no hi hagin pogut assistir per manca d’aforament. En aquest sentit, l’alcalde ha insistit que Terra de Trobadors vol créixer sobretot en qualitat, més que en quantitat.

De la proposta artística, l’organització ha destacat la millora qualitativa dels espectacles organitzats per les entitats i associacions del municipi i la seva bona acollida entre el públic. En aquest sentit, el director de Terra de Trobadors, Guillem Fernàndez-Valls, ha assegurat que aquesta millora qualitativa està motivada, d’una banda, per la implicació de les mateixes entitats d’oferir una proposta més atractiva i, de l’altra, gràcies a l’assessorament que reben des de fa temps per part de professionals externs de les arts escèniques. Entre les activitats que més han millorat la seva posada en escena hi ha el Gran Torneig Medieval que ha incorporat nous elements que l’han dotat d’una major espectacularitat.

La regidora de Turisme, Cultura i Patrimoni Històric, Biblioteca i EcoMuseu, Xon Hugas, ha remarcat el bon funcionament i l’alt nivell de les propostes de la vessant més culta del festival amb el Cicle de Música ‘So de Lonh’ – que va comptar amb l’actuació de Locus Desperatus- o les tres conferències d’Albert Martí Arau, llicenciat en Humanitats i Documentació; Víctor Farías Zurita, Doctor en Història Medieval (UPF), i Xavier Renedo Puig, Doctor en Filologia Catalana. Aquestes ponències estan organitzades pel Centre d’Estudis Trobadorescos de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes (ILCC), Secció Francesc Eiximenis, de la Universitat de Girona.

Finalment, destacar l’èxit de la primera trobada d’instagramers que ha tingut lloc aquest diumenge organitzada per la comunitat Descobreix Catalunya i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Prop d’un centenar de persones ‘armades’ amb les seves càmeres han compartit les seves imatges amb l’etiqueta #terradetrobadors2019 a través d’aquesta popular xarxa social en una iniciativa que ha estat una de les novetats d’enguany. 

L’organització realitzarà en els dies vinents una primera reunió de valoració que serà l’inici dels preparatius d’una edició molt especial, la XXX, que tindrà lloc el segon cap de setmana de setembre del 2020.