Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’obre el teló al V Cicle de Teatre Empori

Aquest matí, dia 1 de febrer s’ha presentat a la Sala Municipal la cinquena edició del Cicle de Teatre Empori amb la presència d’Anna Massot, alcaldessa, Josep M. Gironella, regidor de Cultura, Martí Fontclara, coordinador de Cultura i Festes i Yvonne León, creadora de la il·lustració representativa per aquesta edició.

Al primer tram d’aquesta edició (de gener a juny) comptarà amb onze propostes artístiques dividides en tres categories diferents: Empori, Emporikids i Empori a les escoles. En la primera categoria es podran veure fins a 5 obres de teatre de característiques ben diferenciades: les propostes de les companyies amateurs WCTeatre i Elenc Santperenc amb Sota la catifa i El salt del llit, respectivament, pel febrer i març, posant així, punt final a un cicle de vida de la Sala Municipal de més de quaranta anys. Amb la impossibilitat d’utilitzar la Sala Municipal a conseqüència de les obres de remodelació, la programació posterior al mes de març s’haurà de distribuir en diversos espais. Un exemple d’això és la Casa de nines de Tequatre que incorpora un nou espai al cicle: el saló de Casa Contreras. La Lectura de textos de poetes catalans, com ja va essent tradició, es realitzarà a la vigília de Sant Jordi a l’hort del Convent de Santa Clara, amb el Grup de Teatre Esplais i Tequatre. La proposta del mes de maig és de la companyia professional Impro Barcelona amb la seva exitosa proposta Assassinat al club. Per tancar aquest primer tram d’aquesta cinquena edició, La molinera de Castelló d’Empúries de Teatre de contacte permetrà a l’espectador gaudir d’una proposta itinerant pel centre històric de la vila.

Vull ser com sóc de Creixent amb art i el Rodacontes del reconegudíssim Jordi Tonietti seran els projectes d’art escènic que es proposen per l’Emporikids que permeti apropar el teatre als més petits de la família.  

Finalment, també s’inclou en aquesta programació, la campanya de teatre escolar, impulsada des del Departament d’Ensenyament i el Pla Educatiu d’Entorn. L’objectiu d’Empori a les escoles és apropar el teatre als centres educatius i ajudar així a descobrir un nou llenguatge i una eina de reflexió i debat. Aquest curs els i les alumnes podran gaudir de  Sona la llum de la Cia. La Curiosa, Soc la teva Físicah de Cia. Oriol BorràsTedebat de la Fundació AC.

Les entrades es posaran a la venda a partir d’avui a través de www.castello.cat o a les oficines de turisme de Castelló i Empuriabrava. El preu és de 5 € excepte per al públic major de 65 anys, per als menors de 16 anys i per a les persones que acreditin una discapacitat igual o superior al 33%, que l’entrada serà gratuïta.

Podeu descarregar-vos tota la programació al següent Vcicleteatreempori